Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

ΒΡΗΚΑΝ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 Συνεδρίασε η Ποιότητα Ζωής του δήμου μας για το πρόβλημα στην Ηρώων Πολυτεχνείου στις 28 Ιουλίου...τότε αντιλήφθηκαν το Μέγα πρόβλημα οι εκλεγμένοι μας και μετά απο τρία χρόνια ....πήραν ή δεν μπορούν να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον της πόλης ..Διαβάστε
- Είναι γεγονός ότι η κυκλοφορία επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, παρά την αστυνόμευση δυσχεραίνεται από την μη τήρηση των κανόνων του Κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Η εφαρμογή της εκ περιτροπής στάθμευσης καταστρατηγείται και αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην διέλευση κυρίως των λεωφορείων που κατευθύνονται προς το λιμάνι και των Ι.Χ. προς τα Φαλάσαρνα με ώρες αιχμής από 10- 12 πμ και 5,30-7,30 μμ. Ιδιαίτερα στο τμήμα από το τρίγωνο στην συμβολή της Ηρώων Πολυτεχνείου (έχει όνομα Πλατεία Ειρηναίου) με την Εφέδρων Πολεμιστών έως την Βαρδαντώνη.
Για την επίλυση του προβλήματος προτείνεται να επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση μόνο στο νότιο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου στο τμήμα αυτό. Αναλυτικά:
1. Να απαγορευτεί προσωρινά μέχρι 30-Σεπτεμβρίου 2022 η στάση και στάθμευση στη βόρεια πλευρά της Ηρώων Πολυτεχνείου από το ΣΥΝΚΑ έως την οδό Βαρδαντώνη. Να απομακρυνθούν σε αυτό το τμήμα του δρόμου οι πινακίδες για την στάθμευση τους μονούς ή ζυγούς μήνες για το διάστημα αυτό.

Και ερχόμαστε στο αποκορύφωμα που έχει και ημερομηνία 28η Ιουλίου 2022 

Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ομόφωνα
1. Συμφωνεί με τα προτεινόμενα μέτρα αλλά δεδομένου ότι δεν υπήρχε χρόνος να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Κοινότητας Κισσάμου, η απόφαση θα εφαρμοστεί μόνον εφόσον υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της.
2. Εξουσιοδοτεί τον κ. Πρόεδρο της Επιτροπής για τις παραπέρα ενέργειες ώστε να εφαρμοστούν τα παραπάνω μέτρα μόλις ληφθεί η σύμφωνη γνώμη από την Δημοτική Κοινότητα.
3. Τα μέτρα θα ισχύσουν μετά την τοποθέτηση των κατάλληλων σημάνσεων, τοποθετηθούν τα κολωνάκια και κοινοποιηθούν τα μέτρα στα ΜΜΕ και την ιστοσελίδα του Δήμου.

Τελικά και οι ίδιοι απλά παραδέχονται οτι δεν μπορούν να κάνουν πολλά στην Ηρώων Πολυτεχνείου γιατί δεν υπάρχει χρόνος να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη της Δημοτική κοινότητας Κισάμου!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Καλά 3 χρόνια δεν μπορούσαν να βρουν μια ώρα και αυτοί της Δημοτικής κοινότητας να πάρουν μια σύμφωνη γνώμη; Που ήταν και ειναι;
- Κύριοι εκτός οτι εκτίθεστε με αυτά που γράφεται βγάζετε και στο σφυρί και άλλους ..που αμφιβάλλω αν έχουν διαβάσει αυτά που τους καταμαρτυράται. Είναι δυνατόν να μην έχει χρόνο για να συνεδριάσει η Δημοτική κοινότητα που ανήκει και στην δημοτική παράταξη; Εδώ παίζεται το μέλλον της πόλης και εσείς λέτε οτι δεν έχει χρόνο να συνεδριάσει για το καλό της; Τελικά για ποιο λόγο άραγε έχουν εκλεγεί; 
- Η ιδέα για τα μόνιμα κολωνάκια απο την μια μεριά του δρόμου ανα μήνα, είχε ειπωθεί το 2019 τότε που είχαμε τα ίδια.. και χειρότερα. Είχε μάλιστα γραφτεί σαν μια από τις δυο προτεινόμενες λύσεις, η άλλη να μπει μόνιμο κολωνάκι στην μέση της διαχωριστικής, ώστε να μην μπορεί να παρκάρει κανείς τους καλοκαιρινούς μήνες σε ολάκερη την Ηρώων Πολυτεχνείου. Πέρασαν 3 χρόνια και αφού είδαν και αποδαν αποφάσισαν να κάνουν την πρώτη λύση αν και η δημοτική κοινότητα τους τα χαλάει. Αλήθεια γιατί πρέπει να κάνουμε αυτό; Η έκθεση ιδεών του Μετσόβιου δεν περιλαμβάνει κάτι καλύτερο για την Ηρώων Πολυτεχνείου; Πότε θα την ακούσουμε και θα την διαβάσει και ο πολίτης; Να δούμε αν έχει και κάτι γλήγορο και εφαρμόσιμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: