Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΑΣ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ

Χθες είπαμε οτι τα πραγματα περιπλέκονται καθημερινά ..και δεν ειναι κρυφό πλέον οτι υπάρχει τεράστια κόντρα όχι μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον εργολάβο της κατεδάφισης, αλλά και σχεδόν και με όλο τον Δήμο. Δεν έπρεπε ο εργολάβος της κατεδάφισης να ήταν στους χώρους του σχολείου όσο καιρό θα διαρκούσε "η μετακόμιση" αυτό ειναι το μόνο σίγουρο... Δεν έπρεπε να του δοθούν τα κλειδιά του χώρου επ' ουδενί. 
Το αν υπάρχει τώρα πρόβλημα αυτό δεν έχει να κάνει με την εκπαιδευτική κοινότητα, που ως και χθες ήταν αμέτοχη σε οτι γινόταν εκεί. Άλλοι ειναι οι υπεύθυνοι.
 Φυσικά η κινητή περιουσία του σχολείου όλοι ξέρουμε που ανήκει. Είναι δική μας, ειναι των δημοτών, και κατ' επέκταση του δήμου Κισάμου που θα έπρεπε να βρει τρόπους να απομακρύνει τον εργολάβο έως ότου πάρουν τα απαραίτητα εργαστήρια και εξοπλισμό τα σχολεία μας. Απορίας άξιο ειναι γιατί δεν επεμβαίνει κανένας βουλευτής... δεν το ξέρουν, δεν τους έχουν ειδοποιήσει, κουράστηκαν, δεν ειναι στην μέρα τους να κάνουν διαπραγματεύσεις, τι συμβαίνει; 
Καθημερινά λοιπόν υπάρχει καυγάς στα σχολεία με το τι ανήκει στον εργολάβο και τι ανήκει στα σχολεία. Μάλιστα τώρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, σε κάμποσες μέρες, ποιος θα επιβλέπει την μετακόμιση; Θα θυσιάσουμε τους καθηγητές, μα εδώ και 3 χρόνια τους έχουμε στις παράγκες, τι θα πάθουν περισσότερο αν κάνουν και κάμποσα μεροκάματα κουβαλώντας οτι μπόρεσε να σωθεί; Λες και ειναι αυτοί οι μόνοι που νοιάζονται.
Τελικά ούτε μια καλή μετακόμιση δεν μπορέσαμε να κάνουμε αν και είχαμε τόσο χρόνο μπροστά μας... Μάλιστα όπως φαίνεται η κατάσταση μοιάζει σαν να μην το πίστεψαν ούτε οι ίδιοι που που μας υποσχόταν οτι όλα πάνε καλά και σε 3-4 χρόνια θα έχουμε έτοιμα σχολεία... ούτε αυτοί τελικά πίστευαν οτι κάτι θα γινόταν. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: