Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΝΕΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Δεν ξέρω αν τα στελέχη του Δήμου Κισάμου, (δημοτικοί σύμβουλοι- συνεργάτες ειδικοί και μη -τεχνικές υπηρεσίες) έχουν facebook μπορεί ναι και μπορεί όχι...  (σε αυτόν κόσμο που ζούμε λέμε οτι θέλουμε και ανάλογα πως μας συμφέρει)... αλλά διαπιστώνω εδώ και 4-5 μέρες το τι αναβρασμός υπάρχει σε όλους μας με την κωλυσιεργία, όχι της κατεδάφισης των σχολείων, αλλά την απομάκρυνση της κινητής περιουσίας των. Πράγματα πρωτόγνωρα για όλους μας και απορώ που ως και σήμερα δεν βρέθηκε ένας να γράψει δημόσια έστω μια δικαιολογία ή να μας πει πως φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση.
Διαβάζω στην σελίδα του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κισάμου κ. Ζουριδάκη
Πτυχές Εκπαιδευτικού έργου...
Εσχάτως, και μετά από ανασκόπηση σχολιασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδύθηκε ότι στο πολυσχιδές εκπαιδευτικό έργο θα πρέπει να προστεθούν και νέες πτυχές τις οποίες - παρά την 30χρονη εμπειρία στο χώρο - αγνοούσα. Πρόκειται για τις αρμοδιότητες φύλαξης και αστυνόμευσης σχολικής περιουσίας σε ένα ακατάλληλο λόγω σεισμού κτήριο. Οι "γνωρίζοντες" διατείνονται ότι οι εν λόγω αρμοδιότητες θα πρέπει να ασκούνται από τους εκπαιδευτικούς καθ' όλη τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους και του 24ώρου.
ΥΓ. Αν χρειαστεί την απάντηση θα τη δώσουν τα επίσημα έγγραφα...

Αν το μελετήσετε σωστά, και ας με διαψεύσουν αν κάνω λάθος, κάποιοι ρίχνουν ευθύνες στην εκπαιδευτική κοινότητα που δεν, προσέξετε, φρουρούσε* επι 24ώρου βάσεως τα ετοιμόρροπα και πολύ επικίνδυνα κτήρια (κατά υπουργό) ώστε να μην γίνει το πλιάτσικο (εμμέσως το παραδέχονται όλοι) που έγινε εκεί τα τελευταία χρόνια. 
Βρήκαμε λοιπόν ποιος φταίει δεν μένει παρά να τους χρεώσουμε... οτι κλάπηκε, που αν δεν επιστραφεί πίσω.. να τους το κρατήσουμε και απο τον μισθό... Κύριε Ελέησον
Τι άλλο θα ακούσουμε. 

Υ.Σ Το 2013 η κυβέρνηση κατήργησε 46 ειδικότητες στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας ...απο φέτος θα προστεθεί μάλλον άλλη μια, ο καθηγητής φύλακας...που θα διαθέτει εκτός απο γνώση και το ανάλογο σωματότυπο του "προστάτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: