Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

ΟΥΤΕ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

 Για να καταλάβετε την ταχύτητα των εκτελέσεων απλών ρυθμίσεων σε μια πόλη που ασφυκτιά κάτω απο το βάρος των χιλιάδων αυτοκινήτων, δίχως μια σωστή ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη των δρόμων εδώ και χρόνια, διαβάστε το παρακάτω..
Το 2ο Θέμα εκτός ημερησίας διάταξης της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κισάμου ήταν η «Προσωρινή μονοδρόμηση της οδού προς Άνω Πύργο» εισηγητής κ. Τουλουπάκης 

Η Οδός (Ανώνυμος) προς Άνω Πύργο είναι διπλής κατεύθυνσης. Η κυκλοφορία από την συμβολή με την Ηρώων Πολυτεχνείου έως το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου, επιβαρύνεται δυσανάλογα με την έναρξη της σχολικής περιόδου. Εκτός από το Δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο, στην ίδια περιοχή βρίσκεται και ο Βρεφονηπιακός σταθμός Κισάμου και το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο. Η μη ύπαρξη πεζοδρομίων δυσχεραίνει την κίνηση των πεζών και θέτει σε ιδιαίτερο κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.
Για την επίλυση του προβλήματος προτείνεται να εφαρμοστεί δοκιμαστικά η μονοδρόμηση στο παραπάνω στο τμήμα της οδού αυτής από την συμβολή με την Ηρώων Πολυτεχνείου έως το τρίτο Δημοτικό Σχολείο.
Θα πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στην συνέχεια ακολούθησε διαλογική συζήτηση στην οποία αναφέρθηκε ότι για να παρθεί η σχετική απόφαση και θα πρέπει να εκπονηθεί σχετική κυκλοφοριακή μελέτη με την οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη η Δημοτική Κοινότητα Κισσάμου.
Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος της Επιτροπής πρότεινε:
1. Να ζητηθεί η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για την μονοδρόμηση της οδού Προς Άνω Πύργο από την την συμβολή με την Ηρώων Πολυτεχνείου έως το τρίτο Δημοτικό Σχολείο
2. Να τεθεί το ζήτημα στη Δημοτική Κοινότητα για την έκφραση σύμφωνης γνώμης ή μη

Αυτό, ούτε που έπρεπε να περάσει απο την Ποιότητα Ζωής, ούτε θα έπρεπε να ήταν προσωρινή λύση, αλλά μόνιμη. Εδώ το λέμε 10 χρόνια τώρα οτι πρέπει να μονοδρομηθεί ο δρόμος αυτός ..αλλά σαν Πόντιοι Πιλάτοι δίνουν διφορούμενες απαντήσεις ... για να μην γίνει τίποτα.
Ναι πρέπει να γίνει η μονοδρόμιση αλλά πρέπει πρώτα να ζητήσουμε κυκλοφοριακή μελέτη (που και ποιος θα την κάνει το Μετσόβειο;) και φυσικά να εκφράσει γνώμη η δημοτική κοινότητα Κισάμου... αλήθεια υπάρχει αυτή και κάθε πότε συνεδριάζει; Πρακτικά κρατά ή απλά τα γράφουν στο ποδάρι; Θα μου πείτε τυπικά ειναι όλα....αλλά για να γίνουν αυτά πρέπει να μπουν και σήματα ώστε να μην γίνει προχειροδουλειά όπως συμβαίνει σε όλες τις κυκλοφοριακές μελέτες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην πόλη...να φτιαχτούν και πεζοδρόμια και όχι να κλείνουμε ή να μονοδρομούμε δρόμους επειδή ειμαστε ανίκανοι να φτιάξουμε 100 μέτρα πεζοδρόμιο. Αυτή η πόλη ειναι τελειωμένη... και αν δεν υπήρχαν οι καλοκαιρινοί προορισμοί της ούτε που θα την αναφέραν όπως την έχουν καταντήσει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: