Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης των  κτιρίων του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου, παρά τις εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών αλλά και τοπικών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος όπου ευαγγελίζονταν την αποπεράτωση του σχολικού συγκροτήματος τον Σεπτέμβριο του 2022! 
Όμως παράλληλα με την κατεδάφιση, συντελείται και η καθολική αποψίλωση του εργαστηριακού εξοπλισμού, αφού παρά την λεπτομερή του καταγραφή από πλευράς του σχολείου και την κοινοποίηση του στον Δήμο Κισσάμου, οι ιθύνοντες του Δήμου παραχωρούν τον υπάρχοντα εργαστηριακό εξοπλισμό στην εργολαβία του έργου. Αυτό που θα όφειλε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ήταν η αυτονόητη μεταφόρτωση και αποθήκευση του εργαστηριακού εξοπλισμού σε απολύτως προστατευμένο χώρο, ούτως ώστε να επανέλθει προς χρήση μετά την ανέγερση των νέων υποδομών, προς όφελος της εκπαιδευτικής δι
αδικασίας.
Ο εκάστοτε εργαστηριακός εξοπλισμός των σχολικών μονάδων δεν είναι περιουσία των Δήμων αλλά προέρχεται από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη μετά από τον κεντρικό σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και ως εκ τούτου λογίζεται ως περιουσία του Ελληνικού λαού και σε καμία περίπτωση ως λάφυρο – δώρο στον οποιονδήποτε.
Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: