Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΑ

Πρώτη θέση και πρώτη εντύπωση σε κάθε επισκέπτη έχουν τα αποτυπώματα του Τράχηλα... στο Νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων. Πληροφορίες για την τοποθεσία και το τι βρέθηκε απο την Πολωνοσουηδική ομάδα, μια πολύ καλή διαφήμιση για την περιοχή μας, στέλνοντας τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες και προς τα εδώ. Φυσικά όσοι έλθουν θα απογοητευτούν λιγουλάκι, μιας και η υπηρεσία που ειναι αρμόδια για την αξιοποίηση τους παλαιοντολογική και Μουσείο φυσικής ιστορίας Κρήτης δεν μπορούν να κάνουν και πολλά. 
Οι επισκέπτες βρίσκουν απλά μια επιγραφή που εξηγεί τι βρίσκεται κρυμμένο κάτω απο το πρόχειρο σκέπασμα όσων αποτυπωμάτων δεν κλάπηκαν και δεν καταστράφηκαν. 
Κατά την γνώμη μου χρειάζεται μια μεγαλύτερη υπηρεσιακή πίεση προς τους αρμόδιους, για μια καλύτερη αξιοποίηση του χώρου, αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την διαφήμιση που μας κάνουν, όχι μόνο το αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων αλλά και τα συνεχείς άρθρα τον τελευταίο καιρό σε περιοδικά και ΜΜΕ, για τα ευρήματα του Τράχηλα, ώστε όσοι έρχονται να μην απογοητεύονται.
Δωρεάν μας προσφέρουν μια επιλογή προσέλκυσης επισκεπτών αλλά και εμείς αδιαφορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: