Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ

Δασικό, χωρίς μελέτες, χωρίς χωροταξική οργάνωση, χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κι όμως συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε για το λιμένα Κισάμου. Από το 1996 βολοδέρνει να γίνει η Πύλη εισόδου απο δυτικά της Κρήτης, αλλά δεν το αφήνουν τα συμφέροντα...  Πάνω απο 10 λιμενικές επιτροπές αυτά τα χρόνια πετούσαν τα χαρτιά των μελετών όσο μπορούσαν πιο βαθιά στα συρτάρια της ανυπαρξίας, προσποιούμενες σειρά έργων... (τσιμέντο πάνω στο τσιμέντο για να δείξουν οτι ενδιαφέρονται)
Τελικά η σημερινή διοίκηση του ΛΤΝ Χανίων κάνει αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει τόσες άλλες διοικήσεις. Πάει να κάνει την έκθεση ιδεών του Ρογκάν μελέτη μπας και μας ξεμπλοκάρει απο την αφάνεια. Φυσικά τεράστια ευθύνη φέρουν για τα χάλια του λιμανιού μας και όλες οι δημοτικές αρχές απο το 1996 και μετά που κοίταζαν και νόμιζαν οτι τα έργα στα λιμάνια γίνονται ..απο μόνα τους. Πέσαμε στην παγίδα του δεν χρειαζόμαστε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τα χάλια τα βλέπουμε καθημερινά...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: