Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΣΤΕΝΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ.... ΔΙΧΩΣ ΦΑΟΥΛ.

Δευτερόλεπτο δεν άφησε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης... γράφουν τα χθεσινά Χανιώτικα Νέα και ο δημοσιογράφος κ Κώνστας.
- Με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού στην 11η συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, ο κ. Μυλωνάκης είχε συνέχεια από κοντά τον κ. Στύλιο σε βαθμό που για να τον αποσπάσουμε να μιλήσει στους δημοσιογράφους χρειάστηκε να καταβάλλουμε κάθε… δυνατή και αδύνατη προσπάθεια.
Μετά το τέλος της συνέντευξης, και πάλι από δίπλα στον υφυπουργό ο δήμαρχος να του βάζει θέματα. Το φράγμα Ταυρωνίτη, η έλλειψη εργατών γης ανάμεσα σε αυτά. Μάλιστα τον προσκάλεσε και στην Κίσσαμο για ψάρι με θέα τον κόλπο.
Σε τέτοιο περιβάλλον άλλωστε γίνονται οι καλύτερες συζητήσεις και παίρνονται και οι καλύτερες αποφάσεις…

Δεν ξέρω ποιος νίκησε από τα  μαρκαρίσματα αλλά σίγουρα το καλό ψάρι που ειναι και στην ημερήσια διάταξη των Καστελλιανών μπορεί να αλλάξει πολλά, αν το έχει ανάγκη  βέβαια και ο υπουργός. Μάλιστα όπως φαίνεται και τον Δήμαρχο τον απασχολεί το φράγμα Ταυρωνίτη... αφού αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να δει νερό η δυτική Κίσαμος...σύντομα. 
Πάντως θεωρώ οτι αν το αλατίσουμε λιγουλάκι περισσότερο, και με αραπάλατσο, το ψάρι στο υποσχόμενο τραπέζι.... θα δει πόσο χρειαζόμαστε το νερό.... και ίσως επισπεύσει το φράγμα, ο υπουργός.
Εν το μεταξύ ο όμορος δήμος που ειναι και δικό του έργο το φράγμα, δεν του ιδρώνει και πολύ το αυτί αφού εχει εξασφαλίσει το δικό μας το νερό και με βούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: