Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΒΕΝΖΙΝΑ....

 Μιλάς με γρίφους γέροντα..... (Αντί προλόγου)
Τόπος διαμονής : Κουκουναρά Κισάμου.
Τόπος εργασίας : Μουρνιές Χανίων.
Δευτέρα έως Παρασκευή, 88 χιλιόμετρα καθημερινά, 440 χιλιόμετρα την εβδομάδα. 
Μέση κατανάλωση αυτοκινήτου 4.4 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. 
Ήτοι - με βενζίνη στα 2.5 ευρώ - 48.4 ευρώ την εβδομάδα, ή 193,6 ευρώ το μήνα για μετακίνηση από και προς την εργασία. (Ούτε ο Βέγγος στο '"Θα σε κάνω Βασίλισσα"' τέτοιες πράξεις !!!)
Επειδή η προτροπή των εκάστοτε σοφών είναι να βρω κάποιο σπίτι στα Χανιά, διότι οι βενζίνες '"δε συμφέρουν "', παρακαλείστε, όποιος έχει ακίνητο να μας διαθέσει σε αυτή την τιμή (ή και λιγότερο, δεν υπάρχει θέμα) για πενταμελή οικογένεια, να επικοινωνήσει άμεσα, inbox, out of the box, οτιδήποτε!!!!
Stratis Konstantoudakis

Φυσικά ο Στρατής δεν ειναι ο μόνος που "έπεσε" υπέρ πατρίδας ... υπάρχουν και άλλοι.
Όπως οι φύλακες (μέσω ΑΣΕΠ) που επιλέχτηκαν για τον αρχαιολογικό χώρο στη Φαλάσαρνα... ο πρώτος παραιτήθηκε μόλις άκουσε πόσο ειναι το μηνιάτικο με τα εξαιρέσιμα... και ο δεύτερος επιλαχών μόλις έκανε μια βδομάδα, αφού ήταν απο τον Φουρνέ και το πέρα δώσε με το αυτοκίνητο του στοίχιζε όσο το μηνιάτικο. Τελικά αυτή η βενζίνη ως τον χειμώνα αν δεν αλλάξει κάτι θα βυθίσει την χώρα σε πλήρη ακινησία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: