Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

"ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ" ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Δεκαεννέα εκατομμύρια ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων και της Περιφέρειας έχει διαθέσει στην Κρήτη το υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης, όπως έκανε γνωστό σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ενώ το πρόγραμμα σήμερα εισέρχεται στην β’ φάση που αφορά χρηματοδοτήσεις και σε μικρότερους δήμους.
Αυτό προέκυψε από την σημερινή παρουσία του κ. Πιερρακάκη στα Χανιά όπου είχε σειρά συναντήσεων με επίκεντρο φορείς της αυτοδιοίκησης.
Στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ο κ. Πιερρακάκης, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη, Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη, του ΤΕΕ τΔκ Παντελή Πετσετάκη του Εμπορικού Συλλόγου Δώρα Κυριακάκη και της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλη Γιαννούλη.
Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην πλήρη χρηματοδότηση της αναμόρφωσης των ΚΕΠ σε όλους τους δήμους και την κάλυψη του κόστους wifi σε όλες τις πλατείες της χώρας δεν έχουν wifi.
Στις δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ που ακολούθησαν, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε τη χαρά του για τη σημερινή παρουσία του στα Χανιά, ενώ εξήρε το έργο του Δήμου Χανίων: «Τα Χανιά ανήκουν στους πρώτους 17 μεγάλους δήμους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της «έξυπνης πόλης» (Smart City) και έχουν ένα κονδύλι των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Δήμαρχος και η ομάδα του μας παρουσίασαν σήμερα αυτή τους την ευρύτερη στρατηγική και το πώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε το συγκεκριμένο, είτε το Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάσσονται και επικουρούν τη στρατηγική αυτή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός και συμπλήρωσε πως «εκτιμούμε πολύ την προσπάθεια που κάνατε, μας ενδιέφερε πολύ η παρουσίαση της στρατηγική σας και για κάθε νέα ιδέα, για κάθε μία προσέγγιση, θα είμαστε αρωγοί στο έργο σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: