Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΚΟΥΤΡΙ

Με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς χορηγήθηκε άδεια στην ΕΦΑ Χανίων για την συνέχιση της συστηματικής ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο στα Φαλάσαρνα υπό την διεύθυνση της Δρ Ελπίδας Χατζηδάκη. Φέτος η ανασκαφή θα γίνει στο ναό της Αρτέμιδος στην ακρόπολη της αρχαίας Φαλάσαρνας στην κορυφή του Κούτρι.
Κατόπιν τούτου προσκαλείται κάθε φυσικό ή νόμιμο πρόσωπο το οποίο έλκει τυχόν δικαιώματος ιδιοκτησίας, στην χαρακτηρισμένη περιοχή που σημειώνεται με στο παραπάνω Χάρτη και εφόσον τα δικαιώματα αυτά αποδεικνύονται από νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι έχουν μεταγραφεί νόμιμα στο οικείο Υποθηκοφυλακείο να προσκομίσουν τα σχετικά αντίγραφα τ
ο αργότερο ως και 20- Ιουλίου -2022
α) στην ΕΦΑ Χανίων
β) στην κτηματική υπηρεσία Χανίων
Η διευθύνουσα της ανασκαφής Δρ Χατζηδάκη Ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: