Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΗ....

Όπως ανάρτησε ο Γιάννης Βιολάκης στην σελίδα του, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και το τμήμα φυσικών Πόρων ως όφειλε, προχώρησε στην εγκριση διενέργειας ερευνητικών τομών στα οικόπεδα του Προφήτη Ηλία. Δεν είναι παράξενο, ούτε και παράλογο απο μια εταιρεία να ζητά να δει αν τα βουνά που θέλει να καταστρέψει έχουν αυτό που ψάχνει... αλλά απλά φαίνεται οτι ξεκινάει πάλι απο την αρχή μιας και παρόμοιες άδειες ζητούσε και τις είχαν δοθεί και σχετικές εγκρίσεις το 2021, άγνωστο βέβαια σε όλους μας αν έκανε τότε τις διερευνητικές εργασίες.
Πάντως ενδιαφέρον παρουσιάζει οτι τις  διερευνητικές τομές, εκεί που θέλει να εργαστούν οι επενδυτές, φαίνεται οτι ειναι δημόσιες και δασικές... Εδώ λοιπόν κολλάει το γνωστό αλλά ελαφρός παραποιημένο "φύτεψε και συ ένα λατομείο ..μπορείς".
Αυτή η ζυγαριά που απο την μια βάζεις τις ομορφιές των περιοχών μας, και απο την άλλη την καλή ποιότητα του γύψου, μάλλον ειναι χαλασμένη ..και όλο λάθος δείχνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: