Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΟΔΗΓΙΕΣ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ενόψει του επικείμενου καύσωνα παρακαλούμε τους δημότες μας: 
Να παραμείνουν εντός δροσερών-κλιματιζόμενων χώρων, να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες υγρών, να τρέφονται ελαφριά και να αποφεύγουν την βαριά σωματική άσκηση.
Να μεριμνήσουν για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Να απέχουν από κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς καθώς το παρατεταμένο διάστημα υψηλών θερμοκρασιών θα επιφέρει ξηρότητα του εδάφους. Ιδιαίτερα τονίζεται ότι το κάψιμο χόρτων, κλαδιών κ.λ.π. απαγορεύεται, ενώ η χρήση στο ύπαιθρο εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα, όπως οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση, πρέπει να αποφεύγεται. Επίσης προσοχή πρέπει να δοθεί και στα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τις εξατμίσεις διαφόρων ηλεκτρογεννητριών ή υδραντλιών στο ύπαιθρο. Ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει και για μία εβδομάδα μετά τη λήξη του καύσωνα.
Να μειώσουν την άσκοπη και αλόγιστη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για την αποφυγή υπερφόρτωσης των δικτύων ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.
Οι ιδιοκτήτες ζώων, παραγωγικών ή κατοικίδιων,  να μεριμνούν για τη φύλαξη των ζώων τους σε σκιερό περιβάλλον και να φροντίζουν να ανανεώνουν τακτικά το νερό τους.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας:
https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metadotika-kai-mh-metadotika-noshmata/c388-egkyklioi/7184-prolhpsh-twn-epiptwsewn-apo-thn-emfanish-ypshlwn-thermokrasiwn-kai-kayswna
http://www.moh.gov.gr/articles/heaIth/agogiygeίas/596-Ρrostateytika-metra-gia-ton-kayswna
    Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: