Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΑΛΛΟ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΙΑΝΤΟΣ

Έντονη κριτική κατά του δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ασκεί δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Αποκόρωνας Ενότητα Ελπίδα και Προοπτική”, για τον αγωγό νερού που ξεκινάει από τον Τσιβαρά και καταλήγει στο Κόκκινο Χωριό και την Πλάκα:
“Από αυτούς τους αγωγούς περνά το νερό που καταλήγει στα σπίτια των δημοτών για κατανάλωση. ......
- Αν κρίνω απο την φωτο ειναι ένας σιδερένιος αγωγός καμιά 30χρονών ..φανταστείτε αν έμενε εδώ ο δημοτικός σύμβουλος του Αποκόρωνα, τι θα έλεγε που η μισή πόλη ακόμα υδροδοτείτε απο σωλήνες αμιάντου, που το πάχος απο τότε που τοποθετήθηκαν ως και σήμερα όλο και μικραίνει. Φυσικά και δόθηκε η ευκαιρία να τους βγάλουν, ιδιαίτερα με το πέρασμα του βιολογικού, σε κάποιες περιπτώσεις το κάνανε, αλλά δεν το κάνανε σε όλο το μήκος και το πλάτος της πόλης. Έτσι κάποιοι πίνουν νερό ακόμα απο αυτές τις σωλήνες αμιάντου.
- Η μελέτη ειναι βέβαια έτοιμη «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ & ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ» αλλά λόγω ελλείψεως τεχνικής υπηρεσίας έπρεπε να βρούμε κάποιον που να την αναλάβει ... και παρ' όλο που είχαμε βρει την ακυρώσαμε και θα υπογράψουμε άλλη σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κισάμου, του Δήμου Χανίων και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., μιας και μας έλειπε ο επιβλέπων. Στον πρώτο θα γίνει το έργο (Δήμος Κισάμου) ο δεύτερος θα κάνει την μελέτη (Δήμος Χανίων) και ο τρίτος θα βάλει τους επιβλέποντες μηχανικούς (ΟΑΚ).
Συμπέρασμα δεν υπάρχει ούτε μπορεί να βγει με αυτά που βλέπουμε καθημερινά, απλά όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο απαραίτητη ειναι η τεχνική υπηρεσία στους δήμους ..πράγμα που εμείς όχι μόνο δεν έχουμε, αλλά δεν προσπαθούμε να φτιάξουμε, και δεν κατηγορώ μόνο την τωρινή δημοτική αρχή, αλλά όλες που πέρασαν τα τελευταία 20 χρόνια, που απλά έκαναν και κάνουν μια διαχείριση της παλιοκατάστασης μας. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε καθημερινά...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: