Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΡΤΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΓΕΛ

 Μέχρι τις 7 Ιουλίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, μετεγγραφής και ανανέωσης εγγραφής σε ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ.
Προθεσμίες και απαιτούμενα στοιχεία ηλεκτρονικών αιτήσεων
Γιατί να επιλέξω ΕΠΑ.Λ.;
Ποιοι εγγράφονται/μετεγγράφονται στα ΕΠΑ.Λ.
Τομείς/Ειδικότητες ΕΠΑ.Λ. Κισάμου
Ξεκίνησαν στις 24 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 7 Ιουλίου 2022 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών/μετεγγραφών μαθητών /-τριών σε ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ. για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.grή μέσω της διαδικτυακής πύληςhttps://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeioαπό τον κηδεμόνα που έχει δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα Μyschoolστο σχολείο τελευταίας φοίτησηςή από τους ίδιους τους μαθητές αν είναι ενήλικες.Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του αιτούντος. Κατά την υποβολή της αίτησης καταχωρίζονται απαραίτητα μεταξύ άλλων :
Τα ατομικά στοιχεία του κηδεμόνα ή του ενήλικου μαθητή όπως εμφανίζονται στο ΓΓΠΣ (taxis).
Το e-mail,το μητρώνυμο και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του κηδεμόνα ή του ενήλικου μαθητή.
Το σχολείο και η τάξη τελευταίας φοίτησης του/της μαθητή/τριας καθώς και ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) από το σχολείο τελευταίας φοίτησης (αναγράφεται στον έλεγχο προόδου ή ζητείται από το σχολείο τελευταίας φοίτησης).
Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και την οριστική κατάταξη των μαθητών/τριών σε συγκεκριμένο ΕΠΑ.Λ./ΓΕΛ. (η ενημέρωση γίνεται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές), οι αιτούμενοι οφείλουν να υποβάλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στη σχολική μονάδα κατανομής τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά* - βάσει της Y.A. 79942/ΓΔ4/2019 (άρθρα 9 &21)-  για την οριστικοποίηση της εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής. Η υποβολή των δικαιολογητικών δύναται να πραγματοποιηθεί : 
1. με αυτοπρόσωπη παρουσία, ή 
2. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή 
3. μεταφορτώνοντάς τα στην εφαρμογή e-εγγραφές (νέα λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αφορά συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως αυτά παρουσιάζονται στα σχετικά πεδία της εφαρμογής)
μέχρι τις ακόλουθες ημερομηνίες:
1. για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων
2. για τα ΕΠΑ.Λ. από την 11η Ιουλίου 2022 έως την 22α Ιουλίου 2022ηλεκτρονικά ή κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, με φυσική παρουσία, κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας των σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: