Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 Την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του Δ. Παπαγγελόπουλου, της Ελ. Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων εγκλημάτων διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, ζητεί η εισαγγελέας.
Να παραπεμφθεί στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για παρεμβάσεις στη δικαστική έρευνα της Νovartis ζητεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί παράλληλα να παραπεμφθούν στο ειδικό δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.
Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τον τρόπο που διενεργήθηκε η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ και τη στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων.
Αντιθέτως, απαλλακτική είναι η πρόταση της εισαγγελέως σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η εισαγγελέας ζητεί να μην γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.
Την τελική απόφαση για το ποιοι και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθούν ή θα απαλλαγούν θα την λάβει το προσεχές διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: