Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΟΙ ΜΩΒ ΜΕΔΟΥΣΕΣ

Λίγη περισσότερη προσοχή όταν μπαίνουμε στην θάλασσα αυτές τις μέρες όπως με ενημέρωσαν ήδη έχουν καταγραφή τέσσερα περιστατικά, ευτυχώς ελαφράς μορφής, αλλά επώδυνα απο επαφές ατόμων με την Μωβ Μέδουσα και στο δήμο μας... Δεν χρειάζεται πανικός, όπως ήρθε θα φύγει έτσι λένε οι επιστήμονες μιας και κινείται με τα ρεύματα, απλά προσέχουμε και καλό ειναι να ελέγχουμε λίγο την θάλασσα ειδικά όταν κάνουμε μπάνιο σε απομακρυσμένες περιοχές και ιδιαίτερα στα δυτικά.
Οι μωβ μέδουσες θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στη Μεσόγειο. Ήδη στον χάρτη με τις περιοχές που εμφανίστηκε μπήκε και η Κρήτη και το τσίμπημα τους είναι επώδυνο λόγω της νευροτοξίνης που έχουν. Οι νηματοκύστες παράγουν στο ανθρώπινο δέρμα, ερύθημα, πρήξιμο, κάψιμο και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε ευαίσθητα άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: