Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ ΣΕ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Πύργου « Η Δημιουργία», σας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ημέρα της γιορτής του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον προαύλιο χώρο, του Ιερού ναού, Αγίου Γεωργίου Πύργου και ώρα 7.30μ.μ  στην αναβίωση του εθίμου του «Κλήδονα».
 Ξεναγό μας στο ταξίδι αυτό θα έχομε την κ. Λίτσα Καλλίνη - Χοχλάκη, η οποία και θα αναφερθεί στους «Κληδόνους». 
Τα δρώμενα της βραδιάς θα πλαισιώσουν ζωντανή μουσική και παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα.
Εκ του συλλόγου
Γιορτή Κλήδονα και στον Δραπανιά
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Δραπανιά σας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 08.00μ.μ στην πλατεία του Αγίου Νικολάου για να αναβιώσουμε το έθιμο του Κλήδονα.
Εκ του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: