Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Μέχρι 24 Ιουνίου η δήλωση κινητού τηλεφώνου για τη λήψη αποτελεσμάτων μέσω sms
Μέχρι 30 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου(Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.)
Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τα ΓΕΛ – αργότερα για τα ΕΠΑΛ
Λίγες ημέρες μετά το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού (ΓΕΛ) – Τομέων (ΕΠΑΛ), και ενώ συνεχίζεται μέχρι και 30.6.2022 η εξέταση στα ειδικά και μουσικά μαθήματα,σε εξέλιξη βρίσκονται και οι απαιτούμενες διαδικασίες για την λήψη αποτελεσμάτων μέσω sms,καθώς και της απόδοσης κωδικών (passwords) για την υποβολή Μ.Δ. και Π.Μ.Δ..Έτσι, βάσει εγκυκλίων και ανακοινώσεων του ΥΠΑΙΘ οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 θα πρέπει :
μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιουνίου να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων https://smsresults.minedu.gov.gr/ αν επιθυμούν να λάβουν πληροφόρηση μέσω sms για τα αποτελέσματα τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022(βαθμολογίες και τμήμα εισαγωγής τους). Για τη δήλωση οι υποψήφιοι πληκτρολογούν τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Ο εν λόγω τρόπος πληροφόρησης λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και είναι ανεξάρτητος από τους παραδοσιακούς τρόπους ανάρτησης των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ  https://results.it.minedu.gov.gr/.
μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου  να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν τον απαιτούμενο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή του Μ.Δ. .Στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να προσέρχονται για την απόκτηση  κωδικού ασφαλείας (password) τόσο οι απόφοιτοι που θα υποβάλλουν Μ.Δ. γιατο 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση),όσο και οι απόφοιτοι που δε συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και επιθυμούν να υποβάλλουν Π.Μ.Δ για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).
Οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛθα ανακοινωθούντην Τρίτη 28 Ιουνίου 2022. Εντός των ημερών αναμένεται η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ για την ημερομηνία  των βαθμολογικών αποτελεσμάτων και των υποψηφίων των ΕΠΑΛ για τους οποίους οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν μία εβδομάδα αργότερα από τις εξετάσεις των ΓΕΛ.
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου – Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: