Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Υπεγράφησαν σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα οι πράξεις ένταξης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” σημαντικών έργων που αφορούν πολλούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, συνολικού προϋπολογισμού 10.892.707 ευρώ», όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης.
Τα έργα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Διγαλάκη, είναι τα εξής:
• Αγροτική οδοποιία Δήμου Γαύδου, ασφαλτόστρωση δρόμου Καστρί – Ελικοδρόμιο – Αγ. Ιωάννης, προϋπολογισμού 2.230.000 ευρώ.
Συντήρηση δημοτικών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ Δήμου Πλατανιά, 1.042.161 ευρώ.
•  Συντήρηση σχολικών μονάδων Δήμου Χανίων, 3.316.200 ευρώ.
• Διαμόρφωση Κέντρου Ελέγχου και ενίσχυση κρίσιμων υποδομών για την αντιμετώπιση κινδύνων στον Δήμο Χανίων, 1.892.591 ευρώ.
• Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων, ΔΕΥΑ Σελίνου, Δήμος Καντάνου – Σελίνου, 1.072.033 ευρώ.
• Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των υποδομών ύδρευσης και λυμάτων και εγκατάσταση ΑΠΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας, Δήμος Κισάμου, 1.339.722 ευρώ.

Δεν θέλω να σχολιάζω τι λένε οι διάφοροι εκλεγμένοι μας αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το προφανές.. τι γίνεται με τα δικά μας σχολεία κ. Διγαλάκη; 
- Θα μου πεις τώρα δεν είσαι ικανοποιημένος με τα προκάτ και τόσα πολλά που έγιναν ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά της Κισάμου στα ετοιμόρροπα παλιά Λύκεια; Η αλήθεια ειναι οτι δεν είμαι γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πάμε για μονιμοποίηση και των προκάτ στην Κίσαμο, όχι οτι δεν μου είχε περάσει απο το μυαλό, αλλά όσο δεν γίνεται και κάτι απο τα ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ τόσο αντιλαμβάνομαι οτι εκεί πάμε.
Έχω και ένα ερώτημα... αν βγάζατε για μας 2.000.000 Ε για συντήρηση σχολείων και τα ρίχναμε όλα στο παλιό ΕΠΑΛ-ΓΕΛ θα χρειαζόμαστε να φτάναμε ως εδώ; Φυσικά όχι... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: