Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ.....

Σαφώς και ειναι υποχρέωση του εκάστοτε δημάρχου να ενημερώνει τους φορείς και ιδιαίτερα αυτούς που του ζητούν μια συνάντηση μαζί του, για τι σκέφτεται η δημοτική αρχή να κάνει ώστε ο Δήμος, η πόλη, τα χωριά και οι προορισμοί να ειναι όσο το δυνατόν σε καλή κατάσταση λόγω τουριστικής περιόδου. Είναι κάτι βέβαια που θα μπορούσε να γίνει πολύ πριν ξεκινήσει η σεζόν.... μιας και εμείς έχουμε το προνόμιο λόγω των επισκέψιμων παραλιών μας να αρχίζει η τουριστική σεζόν πολύ πρώιμα στην γειτονιά μας.. αλλά ποτέ δεν ειναι αργά.
Από την άλλη δεν χρειάστηκε και πολύ  να καταλάβουμε και ποιο ειναι το πρόβλημα της επίσκεψης ...  αφού η δήλωση του κ. Μυλωνάκη τα λέει όλα 
Ο δήμαρχος.....ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τον προγραμματισμό των ενεργειών του Δήμου που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών αλλά και να αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη. Επίσης τόνισε ότι η διατήρηση της καλής εικόνας της περιοχής αποτελεί συλλογική προσπάθεια και το γεγονός ότι η περιοχή μας κατατάσσεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών, σε αριθμό επισκεπτών, δημιουργεί την ανάγκη αναβάθμισης τόσο των υποδομών όσο και των  παρεχόμενων υπηρεσιών των επαγγελματιών του τουρισμού προς τους επισκέπτες.
Βελτίωση της καθημερινότητα για μας και αναβάθμιση υποδομών για τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους επισκέπτες... λογικό το βλέπω να ειναι αυτά που θα πρέπει να γίνουν...αλλά το θέμα ειναι γίνονται, υπάρχει περίπτωση να γίνουν, μας παίρνει ο χρόνος να γίνουν; Ήδη φάγαμε 3 χρόνια δίχως σχεδιασμό, δίχως μια μελέτη, δίχως προγραμματισμό, όχι για να αφήσουμε στους επόμενους, γιατί αυτό ειναι από ανέκαθεν δύσκολο, αλλά για να κάνουμε έστω το κατι ντις..
 - Ο πολίτης μαθημένος περιμένει και θα περιμένει γιατί δεν έχει και πολλά να κάνει ούτε φυσικά οι επιλογές του ειναι πολλές, μάλιστα το οξύμωρο ειναι οτι εδώ οτι οι υποσχέσεις σε αυτόν του δόθηκαν προεκλογικά μιας και έξω και δεν δίνονται κάθε χρόνο όπως συμβαίνει στους φορείς του τουρισμού.
 - Ο τουρίστας, τώρα, 
χρόνια τον βλέπουμε σαν Ευρώ... να τον κάνουμε να περνά καλά, για να μπορούμε να τον ξαναφέρουμε και να γεμίσει την τσέπη μας και αυτό όχι μόνο ιδιωτικά αλλά και δημόσια πλέον και με βούλα.
Αντί να διαχειριστούμε πρώτα τα προβλήματα το πολίτη, του δημότη, πρωταρχικός σκοπός μας έγινε πως θα λειτουργήσουμε καλά τον Μπάλο και το Λαφονήσι, για να εισπράξουμε.... Από υπηρέτες του λαού, καλοί επιχειρηματίες του τουρισμού ... τα λακουβάκια στους δρόμους, το νερό στις γειτονιές, το πρόβλημα της καθαριότητας ή το χάλι του επαρχιακού οδικού μας δικτύου, σε δεύτερη μοίρα, προέχει ... να τσεπώσουμε το 15ε από την ομπρέλα και το ταλληράκι από τον καφέ.
Τον πολίτη τον Δημότη τον έχουμε ψυχολογήσει και θα τον ξανακαταφέρουμε... έχουμε τους τρόπους.. σκοπός ειναι να μην χάσουμε τον τουρίστα.
Τελικά μήπως πρέπει και εμείς να κλείσουμε μια συνάντηση με τον δήμαρχο για να τον ρωτήσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι με τα προβλήματα μας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: