Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το SATURNIA ήταν το υπερωκεάνιο της εταιρίας COSULICH, τα οποία στις αρχές του αιώνα έκανε τη διαδρομή Πάτρα – Νέα Υόρκη. Το Saturnia το 1925 αποτελούσε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο και θεωρείτο ως ένα από τα πιο όμορφα διηπειρωτικών πλοία που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ωστόσο, το πλοίο χρησιμοποιήθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις σε διάφορες λειτουργίες. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος, το πλοίο είχε μετατραπεί και πάλι, αυτή τη φορά για τις μεταφορές μετανάστευσης. Μεταξύ 1946 και 1965, εκτιμάται ότι 265.000 μετανάστες ταξίδεψαν με το Saturnia από την Ευρώπη στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών ήταν Έλληνες και Ιταλοί με προορισμό τα λιμάνια της Halifax ή στη Νέα Υόρκη.

- Φωτάκης και Κοντοπυράκης κοιτάζουν το διαφημιστικό της εν λόγω εταιρείας λίγο μετά το 1950, έτοιμοι να σαλπάρουν για άλλες πολιτείες... φυσικά κανένας τους δεν πήγε στο Αμέρικα, αλλά ήταν γεγονός οτι πάμπολλοι μετανάστευσαν αυτά τα χρόνια αλλά και οτι σε όλα τα καφενεία της εποχής ήταν σε κάποιο τοίχο κρεμασμένο ένα διαφημιστικό για τα καλά της...ξενιτιάς. Στο βάθος της φωτογραφίας η οποία είναι ολίγο θολή διακρίνεται ο Γεωργακάκης να παίξει χαρτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: