Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΑ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνονται τα εξής: Κατόπιν εκδόσεως της νέας ΚΥΑ (Τεύχος Β΄, Αρ. Φυλ. 1682, 24/4/2021), η οποία αφορά και τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών, Ι. Μονών κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος ενημερώνουμε τον λαό του Θεού ότι ισχύουν τα εξής: 
1. Οι Ι. Ακολουθίες της περιόδου θα τελεστούν με ανοικτούς τους Ναούς και την συμμετοχή των πιστών. Ενός προσώπου ανά 25τ.μ. εντός του Ναού, έως 100 πρόσωπα, στους δε εξωτερικούς χώρους αναλογία 1 προσώπου ανά 10τ.μ., άνευ περιορισμού προσώπων, με χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων στο επιτρεπόμενο όριο. 
2. Η χρήση διπλού προστατευτικού καλλύματος προσώπου είναι υποχρεωτική η μονού, τύπου Ν95. 
3. Η περιφορά του ιερού Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί πέριξ του Ι. Ναού. 
4. Το ωρολόγιο Πρόγραμμα των βραδινών Ι. Ακολουθιών έχει ως εξής: 
Κυριακή Βαΐων: Ακολουθία Νυμφίου, ώρα 19.00μ.μ., 
Μ. Δευτέρα: Ακολουθία  Νυμφίου, ώρα 19.00μ.μ., 
Μ. Τρίτη: Ακολουθία Νυμφίου, ώρα 19.00μ.μ., 
Μ. Τετάρτη: Ακολουθία Ι.Νιπτήρος, ώρα 19.00μ.μ., 
Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Θείων Παθών, ώρα 18.30μ.μ., 
Μ. Παρασκευή: Ακολουθία Επιταφίου, ώρα 18.30, 
Μ. Σάββατο: Ακολουθία Πανυχίδος ώρα 20.30μ.μ., «Δεύτε λάβετε φως», ώρα 21.00μ.μ., Τελετή Αναστάσεως «Χριστός Ανέστη» και ακολουθεί ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. 
5. Προηγούμενη Ανακοίνωση τόσο της Ι. Μητροπόλεως, όσο και του Δήμου Κισάμου, αναφορικώς με τα ανωτέρω, είναι άκυρος και δεν ισχύει. Καλείται ο λαός του Θεού όπως βιώσει τα ιερά δρώμενα της περιόδου, μετέχει του Μυστικού Δείπνου και ζήσει την μυστική χαρά της παρουσίας του Αναστημένου Χριστού, καθώς η μεγαλύτερη απόδειξη της Ανάστασης Του είναι η «αναστημένη» ζωή εκείνων που ομολογούν την Ανάσταση. Καλείται επίσης όπως τηρήσει τα ισχύοντα μέτρα.  
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: