Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Μια διαφορετική μέρα από σήμερα για τον βαθυκόκκινο Δήμο μας που όπως μαθαίνω δεν είναι λόγω των πολλών κρουσμάτων αλλά επειδή δεν μπορούν να περιορίσουν την υπάρχουσα διασπορά, αφού ελάχιστοι απο τους νοσούντες καθίζουν "στ' αυγά" τους και περιφέρονται δεξιά και αριστερά. Σίγουρα όχι ευχάριστη εξέλιξη αλλά μάλλον αναμενόμενη. Βέβαια το ζητούμενο στην σκληρότερη καραντίνα που μας έβαλαν είναι αν εφαρμόσουμε αυτά που πρέπει ή θα κάνουμε τα ίδια που κάναμε και πριν. Κάποιοι μιλούν για 40-50 κρούσματα δίχως όμως να ξέρουμε και πόσοι είναι οι ασυμπτωματικοί οπότε την Τετάρτη με τα rapid test στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου καλό είναι να πάμε όλοι.... Το άλλο σοβαρό θέμα που παρουσιάστηκε μετά την εξαγγελία Χαρδαλιά, στην πόλη ιδιαίτερα και ανάμεσα στους επαγγελματίες είναι τι μέτρα ισχύουν στο βαθύ κόκκινο; Εδώ ο κύριος φορέας που ενημερώνει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες είναι η πολιτική προστασία του Δήμου που δυστυχώς δεν πήρε άριστα αφού εκτός του ότι άργησε δεν ανέβασε και τα σωστά μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει αργότερα διόρθωση, και σύγχυση. 
Φυσικά υπεύθυνος για τα μέλη του είναι και ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου που ανέβασε και αυτός τα μέτρα που θα τηρηθούν απο σήμερα και όπως όλοι διαβάσαμε δεν αλλάζουν και πολλά στις συνήθειες μας. 
Υπομονή και ας τηρούμε τα μέτρα ευλαβικά και όσο μπορούμε ειδικά αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, μα δεν αλλάζει και τίποτα στην τωρινή καθημερινότητα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: