Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Ο ΚΩΣΤΑΣ

 
Ο Κώστας είναι ένα παιδί του τόπου μας, γέννημα θρέμμα. Από καλούς γονείς με ποικίλη προσφορά στον τόπο και στους ανθρώπους του. Και τον ξένιο Δία υπηρετούν μαζί με τα παιδιά τους, με συνέπεια και βγάζουν τον τόπο μας το μικρο, ακόμη παραπέρα.
Ο Κώστας, νεαρός οικογενειάρχης, δεν μπορούσε να είναι  κάτι  διαφορετικό. Πέρα απο τον εαυτό του και τις απασχολήσεις του σκέφτεται και τους άλλους. Τους άλλους που δεν μπορούν  όσο θα ήθελαν  και όσο έπρεπε, που είναι αδύναμοι...
Βρίσκει τρόπους με τον εαυτό του, πρωταγωνιστή να θυμίσει και σε μας πως υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν. Τρέχει χιλιάδες  χιλιόμετρα,κολυμπά μεγάλες θαλασσινές αποστάσεις, σε τόπους κοντινούς και μακρινούς και ζητά τον οβολό όλων μας, όσος και αν είναι, για την πραγματοποίηση ιερού σκοπού, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τελειοποίηση  του δικού τους χώρου, του σχολείου τους.
Πέρα απο αυτό όμως, εγώ θα παραμείνω σε μια άλλη ενέργεια του Κώστα.
Πολύ συχνά, πριν να νυχτώσει, με το σούρουπο, ο Κώστας  έχοντας μαζί του όλο και κάποιο παιδί που δεν είναι εύκολο να κάνει περίπατο, κατηφορίζει μαζί του στην παραλία, περπατούν τη μικρή μας πόλη, ή κάθονται στην παραλία.
Πάντα να είσαι καλά Κώστα, με όλους τους αγαπημένους σου και να δίνεις μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς. Καλή δύναμη στη νέα σου προσπάθεια.
Ευτυχία Δεσποτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: