Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΧΑΘΗΚΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

 Διάφορα έγγραφα σχετικά με την απόρριψη του έργου  "Έργα Β΄φάση βελτίωσης-ενίσχυσης άρδευσης Σφηναρίου...." αλλά και την προσφυγή που έκανε ο δήμος Κισάμου μετά (παραπάνω έγγραφο) έβγαλε στην δημοσιότητα ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης. Όπως αναφέρει σην προσωπική του σελίδα ήταν ένα έργο 2.200.000 Ε που κόπηκε για 4 λόγους παρά την προσφυγή που κάναμε. Βέβαια το ωραίο της υπόθεσης είναι οτι μόλις κόπηκε το έργο αυτό έβαλαν στην θέση τους 4 άλλα που οι φάκελλοι του ήταν σωστοί....
Κάτι τέτοιο συμβαίνει αρκετές φορές στην γειτονιά μας και μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να μας ανησυχεί. Δεν φτάνει που χάνουμε τα έργα ακόμα κι όταν κάνουμε προσφυγή για την απόρριψη του, που πάλι με ελλείψεις τα στέλνουμε... αλλά όπως φαίνεται μας την έχουν στημένη και μας περιμένουν.... σαν να μας ξέρουν οι ανατολικοί. Δεν θα πω πόσο απαραίτητη είναι μια τεχνική υπηρεσία σε ένα δήμο, αλλά θα πω σε αυτούς που υποστηρίζουν το αντίθετο οτι οι ευκαιρίες για να δούμε ολοκληρωμένα έργα είναι λίγες στην Κίσαμο, τα τελευταία χρόνια, δίχως αυτή.
Βέβαια απορία προκαλεί γιατί δεν έγινε σύσκεψη όταν ανακοινώθηκαν (5-11-2019) τα πρώτα αποτελέσματά αξιολόγησης και να κληθεί ο τέως δήμαρχος, αλλά και το γραφείο μελετών που έκανε την μελέτη να δώσουν αυτοί τις εξηγήσεις;;
Όσο κι αν δεν θέλω δεν μπορώ να μην στεναχωριέμαι που έχουμε τόσο νερό στα Νοπήγεια και αντί να ξεδιψάζουν περιοχές του Δήμου μας ξεδιψάζουν του ..όμορου ακόμα και νόμιμες αποφάσεις. 
Γκαντεμιά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: