Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΦΡΑΟΥ ΜΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Το είδαμε και αυτό σε χαλεπούς καιρούς, οι νοσταλγοί του Χίτλερ, του άρρωστου και σχιζοφρενούς ανθρωπάκου, ξύπνησαν ένα πρωί, μετά απο 80 χρόνια, και είπαν πάμε να "πέσουμε" με αλεξίπτωτα στην Κίσαμο και στο Μάλεμε όπως τότε, για να τιμήσουμε τους αλεξιπτωτιστές!!  
- Ποιους να τιμήσουν; Τους αιμοσταγείς φονιάδες κομάντος της Βέρμαχτ; 
Καλά βρε ανιστόρητοι, δεν βρέθηκε κανένας να σας πει για την πανωλεθρία που πάθατε τότε, όχι απο οργανωμένο στρατό αλλά απο γέρους-γυναίκες και αμμούστακα παιδιά ...ως και οι πέτρες σας πολέμησαν. Δεν ακούσατε ποτέ το ριζίτικο τραγούδι μας ..Χίτλερ να μην το καυχηθείς πως πάτησες στην Κρήτη, ξερματωμένη την βρήκες και 'λείπαν τα παιδιά της, στα ξένα επολεμούσανε πάνω στην Αλβανία, μα πάλι πάλι πολεμούσανε για την ελευθερία. Σε αυτά τα αιματοβαμμένα Κρητικά Άγια χώματα που αποδεκατίστηκε το καλύτερο σώμα επίλεκτων σας δεν υπάρχει πισωγύρισμα, καραδοκούν ακόμα και οι πέτρες και τα ξύλα γιατί εμείς εκειά τιμούμε τους νεκρούς μας. Είναι τόπος Ιερός, τόπος Θυσίας και αυτό το γνωρίζουν όλοι ακόμα και η νεώτερη γενιά μας που δεν ξεχνά και που διδάχτηκε το ταν ή επί τας και το Μολών Λαβέ
Διονύσης Πατεράκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: