Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΤΟΥ ΚΙΩΡΟΥ ΤΟ ΔΟΞΑΡΙ 2ος ΠΑΤΕΡΙΑΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ

 Τόσο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών, όσο και όλοι οι καταγόμενοι από τις Λουσακιές αισθανόμαστε ευτυχείς και  ευγνώμονες  για το κρητικό καλλιτέχνη και υπέροχο βιολίστα Αντώνη Μαρτσάκη για την μοναδική του έμπνευση να συνθέσει το 2ον Πατεριανό σκοπό "ΤΟΥ ΚΙΩΡΟΥ ΤΟ ΔΟΞΑΡΙ" και να τον εκτελέσει στα ιστορικά χώματα των Πατεριανών.
Με το μοναδικό σου σκοπό και παίξιμο, τις μοναδικές μαντινάδες μετέδωσε την Ταυτότητα του Κρητικού Συρτού στην Κρήτη, την Ελλάδα και σε ολόκληρο κόσμο.
Με αυτό το βίντεο πρόβαλε την μοναδική Μουσικοχορευτική Παράδοση της Κισάμου και ευελπιστούμε να γίνει η αρχή για την συνολική ανάδειξη της.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους του συντελεστές που συνέβαλα στη δημιουργία αυτού του μοναδικού ιστορικού βίντεο.
Συντελεστές:Μουσική: Αντώνης Μαρτσάκης
Στίχοι: α)Βαγγέλης Ταξιδευτής, β)Αντώνης Μαρτσάκης ,Θεόφιλος Χριστουλάκης
Μουσικοί
Βιολί, τραγούδι: Αντώνης Μαρτσάκης
Λαούτο, τραγούδι:Γιώργος Στρατάκης
Λαγούτο: Νίκος Μαρεντάκης
Χορευτές: Γιάννης Αντωνογιάννης, Βασίλης Αντωνογιάννης, Νίκος Ρουπάκης,Αριστείδης Πατερομιχελάκης ,Κώστας ΣχοινοπλοκάκηςΜαγείροι: Γιάννης Κοκκινάκης, Νίκος Λεφάκης
Λεβεντόγεροι γλεντιστές: Μάρκος Κουνελάκης, Γιάννης Βερυκάκης, Βαρδής Βερυκάκης
Ο Νιός: Ηλίας Ρουπάκης
Οργανοπαίχτες: Αντώνης Μαρτσάκης, Νίκος Μαρεντάκης, Γιώργος Στρατάκης
Εικονοληψία,επεξεργασία: Νίκος Χουδαλάκης, Μπάμπης Μουντάκης, Γιώργος Γεωργιλάκης, Γιάννης Φαντάκης
Εγγραφή ήχου: Νίκος Μαρεντάκης
Μίξη ήχου, mastering:Μιχάλης Μαυράκης
Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας
Εκ μέρους του ΔΣ του Π.Σ. Λουσακιών
Φώτο Φαντάκης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: