Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 25 Απριλίου 2021

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ο καιρός είναι σύμμαχος αδέλφια μου και δεν αφήνει να διασπείρομαι τον ιό. Λες και μας κατάλαβε και απο την επομένη μέρα που το Χαρδαλιάς μας ανακοίνωσε την είσοδο μας στο βαθύ κόκκινο αγρίεψε και μας έκλεισε στα σπίτια μας. Βοριαδάκι όμως πρόσκαιρο μιας και όπως άκουσα απο την Μεγάλη Τετάρτη και μετά θα κτυπήσουμε κάτι 35άρια, οπότε αντί για επιτάφιους και εκκλησίες (που έτσι και αλλιώς δεν χωράμε όλοι στις εκκλησιές, μας βλέπω στις παραλίες....)
Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι με το ιικό φορτίο στα λύματα. Παρόλο που έχουμε ειδικούς εντούτοις κανείς δεν μπαίνει στον κόπο, να μας το εξηγήσει απλά για να το καταλάβουμε και μεις οι άσχετοι. Διάβασα στα Hanianews οτι ο ομάδα του Χαρδαλιά εκεί είδε οτι έχουμε "λουβιάσει" και πήρε την απόφαση της να μας αλλάξει το..χρώμα. Είναι το μόνο κακό σε πόλεις και κωμοπόλεις που έχει ο βιολογικός. Αν δεν είχαμε δεν θα ήμασταν σε αυτό το βαθύ κόκκινο -μπορντοκόκκινο -μπορντελοκόκκινο, ή όπως αλλιώς το λένε.
Βαθύ κόκκινο που βέβαια δεν αλλάζει εντελώς τίποτα σε αυτά που κάναμε και σε αυτά που θα κάνουμε... το διαπίστωσα χθες μιας και ήμουν στα Χανιά στην Λαϊκή... είμαστε για γέλια... πως θέλεις να φωνάξει η γραφική πωλήτρια με την μάσκα στο στόμα...κάθε τόσο την έβγαζε λοιπόν φώναζε και έφτυνε για να την ακούσει όλη αγορά.... 3 σαλάτες με κρεμμύδι 2 ευρώ!!! Η άλλη δε που έψηνε τα σουβλάκια κάθε τόσο φώναζε -δίχως μάσκα φυσικά- φέρε μωρέ τα ψωμάκια...και ο κόσμος ουρά!!!  
Το αλαλούμ με τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα μετά την είσοδο μας στο βαθύ κόκκινο δημιούργησε πρόσκαιρη βεντέτα στην αγορά του Καστελιού, αλλά ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ήρθε στα ίσια της. Εκεί έγιναν πολλά φάουλ...απ όλους. Κάτι πρέπει να κάνουμε μιας και όταν στέλνεις κάτι στα ΜΜΕ και μετά απο μια ώρα του στέλνεις διόρθωση δεν μπορείς να κάνεις και πολλά μιας και το άτιμο το "αποτύπωμα" στο ίντερνετ δεν σβήνει ποτέ.. Συντονισμό θέλει και υπευθυνότητα.
Τέλος πάντως μην ξεχνάτε την μάσκα και όσοι δεν έχετε κάνει εμβόλιο ας το κάνετε ..γιατί αυτός είναι ο σκοπός των.... για να δούμε και τι άλλο θα σκεφτούν μετά για να μας κλείσουν μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: