Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

 Τέταρτη μέρα στο βαθύ κόκκινο και τα πράγματα πάνε μια χαρά στην γειτονιά μας. Σήμερα μοιράζονται οι συντάξεις, στις τράπεζες αλλά και στο ταχυδρομείο γίνεται το έλα να δεις... φυσικά κάποιοι νομίζουν οτι αυτά συμβαίνουν μόνο εδώ αλλά δυστυχώς γίνονται παντού. Βέβαια αλλού δεν μπήκαν στις αποχρώσες του κόκκινου και "μας" διασκεδάζουν. Το πως μπήκαμε βέβαια εμείς στο βαθύ κόκκινο εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί και δεν υπάρχει περίπτωση να το μάθουμε με ακρίβεια εκτός κι αν περάσει τη Τετάρτη απο δω ο Χαρδαλιάς που θα γίνουν τα rapid-test την πλατεία E. Βενιζέλου και μας το εξηγήσει. Χθες είχαμε και μια συνέντευξη το προέδρου του ΝΕΣΚ στην Νέα Τηλεόραση που επανέλαβε τα γνωστά... αλλά "έγραψε" και για τις γνωστές απίστευτες ανακοινώσεις που βγήκαν μετά το άκουσμα της καραντίνας. Το οτι γίναμε θέμα στο "zarpaki" δεν πρέπει να μας απασχολεί, αυτά συμβαίνουν... όμως κάτι τέτοια με κάνουν να θυμάμαι κάτι παλιούς ειδικούς συμβούλους του δήμου μας που ήταν πάντα παρόν την κατάλληλη στιγμή και ..ετοιμόλογοι ....ο Κουρής λόγου χάρη, που εκτός των άλλων αρθρογραφούσε και καλά.
Τέλος πάντων, Μεγάλη Βδομάδα είναι, σήμερα Μ. Τρίτη και εκτός απο το τροπάριο της Κασσιανής έχουμε και μερικές παραβολές ενδιαφέρουσες για την προσφορά των ανθρώπων στους συνανθρώπους τους... να τις διαβάσουμε.
Ο ιός βέβαια σε μας ερχεται δεύτερο θέμα...προέχει το θέμα του γηροκομείου που όπως αντιλαμβάνομαι έρχεται μπούμερανγκ σε αυτούς που πάνε να μιλήσουν -όχι οτι δεν έχουν δίκιο, ή δεν είναι αλήθεια όλα αυτά που συνέβαιναν εκεί- αλλά ακούς που και που μια πεταχτή (καρφωτή) "εκεί βρήκατε να τους πάτε;"
Μην ξεχάσετε να φοράτε μάσκα... πάντα και παντού, έτσι θα αποφύγουμε και το πολύ κουτσομπολιό...
- Έ ξέρεις ποιος έχει κορονοτέτοιο; 
- Ο τάδε, και δεν το λένε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: