Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΟΙ ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΑΔΕΣ

Τι να γράψεις και τι να πεις; Είμαστε ανίκανοι, ανάξιοι, βλάκες, ξερόλες και όλα αυτά που τα τελευταία χρόνια μας έχουν φέρει σε τέτοια κατάσταση που να μην μπορούμε να στεριώσουμε ένα έργο για τα παιδιά μας.  
Δημοτικό στάδιο Κισάμου έργο της περιφέρειας με μηχανικούς καταξιωμένους η βορινή περίφραξη του σταδίου. Έργο απαραίτητο αλλά σαν και όλα μας όχι με την σωστή σειρά. Πρώτα φτιάξαμε τον χλοοτάπητα, μετά το ταρτάν και τώρα την περίφραξη, με τα φορτηγά και τις μπετονιέρες να περνούν πάω απο χλοοτάπητα και το ταρτάν. 
Θα αντικαταστήσουν όπου πάθει ζημιά ήταν η απάντηση του μηχανικού που δεν τον ενδιαφέρει να προστατέψει τα δυο άλλα έργα των 700.000Ε, αλλά πως θα τελειώσει νωρίτερα, αδιαφορώντας οτι πρώτο με το βάρος έχει πάθει καθίζηση όχι μόνο καταστροφή ο τάπητας αλλά και το ταρτάν. Αδιαφορώντας αν μπορούσε να βρει λύση ώστε να μην κάνει ζημιά, το ενδιαφέρον του ήταν να τελειώσει γρήγορα. 
Τα παιδιά φυσικά έκαναν προπόνηση και οι μπετονιέρες πηγαινοερχόταν εντός σταδίου και γηπέδου αδιαφορώντας για την καταστροφή...μάλιστα έργο ήταν με επίβλεψη. Τέτοια η αγάπη μας για αυτά τα λίγα που έχουμε!!!
Κρίμα βέβαια που δεν υπήρχε και ένας απο τον Δήμο να δει και προλάβει την κατάσταση. 
Θα την φτιάξουν την ζημιά απάντησαν,.. όμως όταν φτιάχνεις κάτι δεν το καταστρέφεις μπαλώνοντας το μετά, αλλά βρίσκεις λύσεις  ..δυστυχώς εμείς εδώ είμαστε για τα πανηγύρια και το βλέπουμε. 
-Είμαι σίγουρος οτι θα την φτιάξουν την ζημιά, αλλά φανταστείτε οτι είχαν παρκαρισμένα πάνω το χλοοτάπητα επί 7-8 ώρες τα αυτοκίνητα τους αντί να τα αφήσουν έξω προκαλώντας βαθουλώματα όχι μόνο στο ταρτάν αλλά και στον αγωνιστικό εσωτερικό χώρο. Κρίμα.
Σήμερα θα έλθει κλιμάκιο απ την περιφέρεια να δει την ζημιά, είπαν... εδώ γελάμε... το κλιμάκιο έπρεπε να είχε έλθει πριν γίνει η ζημιά να βρει τρόπο για τον εργολάβο που βιαζόταν και δεν έδινε σημασία στα υπόλοιπα.
- Αλήθεια ρήτρες υπάρχουν ή απλά όπως και τις άλλες φορά το ξεχνάμε με ένα φορτηγό άσφαλτο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: