Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΜΙΚΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

* Σωστή απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου να μειωθούν τα μισθώματα στα κυλικεία των σχολείων του Δήμου Κισάμου, μετά απο πρόταση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κισάμου Μιχάλη Θεοδωρογλάκη. Έτσι το σώμα με ομόφωνη απόφαση εγκρίνει μείωση στο μίσθωμα σε ποσοστό 40% για τους μήνες Σεπτέμβριο 2020 έως και Δεκέμβριο 2020 και την απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής μισθώματος των σχολικών κυλικείων για τους μήνες Ιανουάριο 2021 έως και Μάρτιο 2021. 
Είναι μικρές κινήσεις που θα βοηθήσουν και τους υπεύθυνους των κυλικείων, ώστε να μην τα παρατήσουν.
* Εργασίες στο δημοτικό στάδιο Κισάμου με την συνέχιση των εργασιών αναβάθμισης του. Προχωρά και η ανακατασκευή της βορινής περίφραξης αν και όπως λένε δεν θα καλύψει όλο το στάδιο (αφήνει έξω τα ανατολικά αποδυτήρια). Πάντως μουρμούρες θα υπάρχουν μιας και ο παλιός αιγιαλός δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στην ύπαρξη του σταδίου εκεί.
* 700.000 ε έταξε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος όπως έμαθα χθες, για να συνεχιστεί και να αποτελειώσει αυτός ο περίφημος κόμβος Δραπανιά, ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για όσους θέλουν να πάνε ή να φύγουν απο το χωριό. Βέβαια είναι άλλο ένα έργο που μας έταξαν ανεπίσημα, αλλά κάπως έτσι βγαίνουν τα λεφτά.. για έργα στην γειτονιά μας.
* Τέλος μετά απο πολλές προσπάθειες κατάφερε η περιφέρεια να βάλει προς ασφαλτόστρωση το κομμάτι του ΠΕΟ Καστέλι- Κολένι. Ένας δρόμος που είναι σε κακά χάλια και χρειάζεται όχι μόνο νέα ασφαλτόστρωση αλλά και λίγο φάρδεμα. Ειδικά εκεί στην στροφή στον Κορφαλώνα είναι άξιο απορίας πως ακόμα δεν έχει συμβεί κανένα ατύχημα. Πάντως πάρα πολλοί οδηγοί κινδυνεύουν καθημερινά και δεν θα τους σώσουν τα πλαστικά κολονάκια που έβαλαν...εδώ και καιρό.
* Τέλος για τα έργα στο Μαυρομούστακο που σαφώς δεν είναι δημοτικά έργα, αλλά αποτελούν πληγή για τον τουρισμό της Κισάμου καλό είναι οι όμοροι δήμοι (Πλατανιά και Κισάμου) να βγάλουν μια ανακοίνωση τι συμβαίνει και αν θα συνεχιστούν τα έργα. Πάντως οι πληροφορίες λένε οτι το καλοκαιράκι θα το περάσουμε κάπως έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: