Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΜΑΣ

 Την εκκίνηση των διαδικασιών για 4 πολύ σημαντικές μελέτες οριοθέτησης και διευθέτησης ποταμών και ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με την προετοιμασία του σχετικού φακέλου δημοπράτησης, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021. Οι μελέτες που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, αφορούν την πεδινή κοίτη του ποταμού Κερίτη στον δήμο Πλατανιά με προϋπολογισμό 2.500.000€, την πεδινή κοίτη των ποταμών Τυφλού και Καμαριανού στον δήμο Κισάμου με προϋπολογισμό 1.000.000€ και 500.000€ αντίστοιχα, καθώς και ρέματα Σταλού & Αγίας Μαρίνας στον δήμο Χανίων με προϋπολογισμό 1.100.000€.


Σημαντικό βήμα μιας και θα λυθούν πολλά προβλήματα ειδικά στον Καμαριανό που είναι και στα όρια του σχεδίου πόλης, και οι δρόμοι είναι ακόμα χωματόδρομοι δεξιά και αριστερα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: