Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Επιστολή προς τα ΜΜΕ έστειλε ο Δήμος Κισάμου σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε και δέχεται για πληροφορίες που υπήρχαν απο την Τετάρτη 21 Απριλίου σχετικά με το ότι ο Δήμος Κισάμου θα μπει στο Βαθύ κόκκινο τις επόμενες μέρες.
 Να τι λέει η επιστολή διευκρίνηση:
Έκπληξη προκαλεί η προσβλητική, ανεξήγητα εχθρική και υποτιμητική επίθεση που δέχτηκε ο Δήμος Κισσάμου για την φαινομενικά αντικρουόμενη ανακοίνωσή του με την οποία χαρακτήριζε ανακριβή την είδηση υπαγωγής του στο «βαθύ κόκκινο» (βάσει δημοσιεύματος της Τετάρτης 21-4-2021) σε αντίθεση με την ανακοίνωση του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Ν. Χαρδαλιά (Παρασκευή 23-4-2021) ότι ο Δήμος Κισσάμου «μπαίνει» στο βαθύ κόκκινο των μέτρων για την πανδημία.
Για τον Δήμο Κισσάμου, η είδηση που ανακοινώθηκε από τον κ. Υφυπουργό στις 23-4-2021, δεν υπήρχε κατά την 21η , 22α και μέχρι τις 18.00 ώρα της 23ης Απριλίου και γι’ αυτό θεωρήσαμε ότι έπρεπε, προς αποφυγήν διασποράς φημών και μη επιβεβαιωμένων πληροφοριών, να δώσουμε στους δημότες μας μια καθησυχαστική ενημέρωση. Ούτε εναντίον των δημοσιογράφων που πρωτοέγραψαν την φήμη-είδηση επιτεθήκαμε, ούτε ειρωνευτήκαμε ως… ό,τι νάναι τα ειδησεογραφικά Μέσα που το αναδημοσίευσαν, ούτε χαρακτηρίσαμε την είδηση ως ψευδή. Απλώς κάναμε μια έκκληση προς τους δημότες μας να τηρούν με προσοχή τα υφιστάμενα μέτρα προστασίας, προσπάθεια την οποία πάντα είχαμε και μένουμε με την βεβαιότητα ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα ΜΜΕ του νομού μας στέκονται αρωγοί μας, όπως ελπίζουμε και από εδώ και πέρα.
Εκ του Δήμου


Εδώ ένα απο τα καλύτερα και πιο ενημερωμένα σάιτ των Χανίων το Hania news  όπως παρουσίασε την απάντηση του δήμου ...."Έκκληση για ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων απευθύνει ο Δήμος Κισάμου, χαρακτηρίζοντας, ταυτόχρονα, ως «ανακριβή» και «παραπλανητικά» πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Κίσαμος αναμένεται να «μπει» στο «βαθύ κόκκινο» εξαιτίας του αυξημένου ιικού φορτίου στα λύματα. (Ανακριβή και παραπλανιτικά)
Κανείς δεν επιτέθηκε λοιπόν στο Δήμο Κισάμου απλά οι επιστολές πριν και μετά την δημοσίευση του Ηρακλειώτικου σαιτ έπρεπε να ελεγχθούν σχολαστικά μιας και οι δημοσιογράφοι έχουν περισσότερες πληροφορίες απο τους ανθρώπους των Δήμων. Θα ήταν μεγάλη βλακεία ένα σάιτ σαν την Neakriti να σπέρνει ψεύτικες ειδήσεις ή να δημιουργήσει πανικό, είχε τις πληροφορίες του εκ των έσω και έτσι λειτουργούν προλαβαίνοντας και ξετρυπώνοντας τις ειδήσεις όλα τα ΜΜΕ. 
Ο Δήμος Κισάμου χρειάζεται ένα καλύτερο συντονισμό στο θέμα αυτό, και καλό είναι να μην βγαίνουν διευκρινιστικές επιστολές πριν ψαχτεί το θέμα καλά. Μάλιστα το blog ενημέρωσε ανθρώπους του Δήμου για το Ηρακλειώτικο δημοσίευμα αμέσως, άρα έπρεπε να ψαχτεί από τότε. Βέβαια για να λέμε και την αλήθεια ούτε το Κ.Υ αλλά και κανένας δεν είχε αυτήν την πληροφορία πλην Ηρακλείου και Χαρδαλιά.
Και το πρόβλημα του συντονισμού δεν το βλέπω μόνο εγώ, σήμερα ειδικά, οι περισσότερες προσωπικές σελίδες των ανθρώπων που τους ενδιαφέρουν τα κοινά με αυτό ασχολούνται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: