Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

  
Πράσινο φως” για την εκτέλεση της τελευταίας φάσης του έργου επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού της Κισάμου έδωσε με απόφαση της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, καθώς ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, όπως γράφουν τα χθεσινά Χανιώτικα Νέα.
Πρόκειται για εργασίες επέκτασης που δεν είχαν ολοκληρωθεί κατά την εκτέλεση του έργου που είχε χρηματοδοτηθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό πρόγραμμα περιβάλλον) προς δεκαετίας.
Για την επέκταση πρόκειται να διατεθεί ένα ποσό της τάξης των 720.000 ευρώ.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Θεόφιλος Χριστουλάκης, «υπήρχε ένα ποσό περίπου 720.000 ευρώ αδιάθετων χρημάτων. Αυτά τα ενεργοποιήσαμε αλλά χρειάστηκε να ξαναβγάλουμε όλες τις περιβαλλοντικές άδειες, συνολικά πέντε. Πρόκειται για περισσότερα από 5 χιλιόμετρα επέκταση δικτύου, όπου θα συνδέσουμε γειτονιές από τον Πλάτανο, την πόλη της Κισάμου και του Δραπανιά. Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του ΟΑΚ να καταφέρουμε να το δημοπρατήσουμε σύντομα».
Σύμφωνα με την απόφαση της “Αποκεντρωμένης Διοίκησης” προβλέπεται η επέκταση του δικτύου στις παρακάτω περιοχές:
• Τμήματα εντός της Τοπικής κοινότητας Πλατάνου σε συνολικά μήκος 1.800 μ. που θα τοποθετηθούν εντός του πυκνοδομημένου οικισμού Άνω και Κάτω Πλατάνου και θα συνδεθούν με τον υφιστάμενο προσαγωγό αγωγό.
• Τμήματα εντός της Τ .Κ Καλουδιανών συνολικού μήκος 1. 500 μ.
• Τμήματα στη Τ.Κ Δραπανιά συνολικού μήκος 800μ.
• Τμήματα εντός του σχεδίου πόλεως του Δήμου Κισσάμου συνολικού μήκους 2.000 μ.
• Τμήματα στην περιοχή Κορφαλώνα συνολικού μήκους 800 μ.
• Τμήματα στη περιοχή Κουνουπίτσα μήκους 250μ.
Με την ολοκλήρωση της επέκτασης το μεγαλύτερο τμήμα του κόλπου της Κισάμου θα καλύπτεται από το βιολογικό καθαρισμό, ενώ στο δίκτυο μέχρι στιγμής εκτιμάτε ότι έχει συνδεθεί ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: