Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Πέμπτη μέρα στο βαθύ κόκκινο κι αν δεν υπήρχαν τα σημερινά τεστ στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (απο τις 10.00-14.00) δεν θα μιλούσαμε με τίποτα για την χρωματιστή καραντίνα μας. Είμαι σίγουρος όμως οτι και σήμερα όλα τα τεστ θα βγουν καθαρά...εμείς μπορεί να έχουμε "λουβιάσει" αλλά μόνο στα λύματα... φαίνεται. 1000 τεστ όλα αρνητικά είχαμε ως και σήμερα.....για να δούμε αν σπάσουμε την παράδοση.
Κανονικά βέβαια σήμερα θα πρέπει να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα απο τα δείγματα των λυμάτων του βιολογικού του κόλπου, βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο να μην τ' ανακοινώσουν όπως έκαναν και την προηγούμενη φορά που ήταν πολύ χαμηλά για να έχουμε εγρήγορση..και να μην χαλαρώσουμε. Να μην χαλαρώσουμε εμείς που δεν σφιχτήκαμε ποτέ.... και συνάμα μπήκαμε και σε περιπέτειες βαθύ κόκκινου.
- Αν έλειπαν οι καμπάνες που κτυπούν καθημερινά, δυο και τρεις φορές, δεν θα καταλαβαίναμε οτι είμαστε στην Μεγάλη Βδομάδα ...η κίνηση στα γνωστά υποτονικά επίπεδα.. δίχως τους Αθηναίους και τους καλιτσουνάδες είναι δύσκολο να καταλάβεις οτι είμαστε σε γιορτινές μέρες.
- Και δεύτερο εκταφιασμό ετοιμάζουν στην Κίσαμο έμαθα, τώρα πρόκειται για άνδρα πάλι σε χωριό του Δήμου... καθημερινά νέες καταγγελίες ερχονται στο φως, μάλιστα τώρα όχι μόνο για τις απάνθρωπες συνθήκες στο ίδρυμα -κολαστήριο αλλά και προς την αντιπεριφέρεια Χανίων για ελλιπείς ελέγχους ... θα βγουν πράγματα εκεί που θα τρομάξουμε στο τέλος με την κατάντια μας!!
- Την Μεγάλη Παρασκευή όλοι περιμέναμε!!!!! το παζάρι στην πόλη (δεν θέλω γέλια) αλλά τελικά το ανέβαλαν λόγω του κορωνοτέτοιου...Βέβαια μου προκαλεί απορία τι διαφέρει ένα παζάρι με κλειστά τα μαγαζιά όπως είναι τώρα απο μια λαϊκή στα Χανιά... έχετε πάει σε λαϊκή να δείτε τι γίνεται; Τέλος πάντων απο του χρόνου είπαν... αλλά ότι δεν γίνεται κάθε χρόνο μάλλον λησμονιέται εύκολα. 
Μην ξεχνάτε να φοράτε μάσκες και όσοι δεν έχετε κάνει εμβόλιο να το κάνετε ..δεν θα το αποφύγετε να είσαστε σίγουροι.
Ακόμα περιμένουμε βέβαια να μάθουμε γιατί μπήκαμε στο βαθύ κόκκινο.... και όσο δεν μας λένε τόσο μεγαλώνει η απορία μας (αγωνία δεν έχουμε) αλλά και η .. φαντασία μας με τα διάφορα σενάρια που σκαρφιζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: