Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ

Σχέδιο πόλης Καστελλίου Κισάμου αρχές του 1980 ίσως και νωρίτερα. Είναι το πρώτο προτεινόμενο σχέδιο πόλης επί δημαρχίας Σχετάκη και όπως βλέπουμε έχει κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. 
Με κόκκινο είναι κάποιοι δρόμοι που ακόμα και σήμερα μας ταλαιπωρούν και πεισματικά δεν ανοίγονται, δεύτερο βλέπουμε με κίτρινο την διαδρομή που τους τελευταίους μήνες κουβεντιάστηκε πολύ, είναι η διαδρομή που η αγαπητή Νεκταρία Λαινάκη ήθελε να κάνει και να ενώσει τα ιστορικά στοιχεία της πόλης, ξεκινώντας απο το Μουσείο και κάτω απο τον Άγιο Σπυρίδωνα φτάνει ως και την Μητρόπολη (πολύ μεγαλύτερη απο την προτεινόμενη). Και τέλος η πραγματική θέση του γηπέδου που ήταν δίπλα και δυτικά απο το 1ο Δημοτικό σχολείο. Αυτά βέβαια κάποτε απο τότε άλλαξαν πολλά και δυστυχώς σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ και η πόλη είναι άστα να πάνε...



Δεν υπάρχουν σχόλια: