Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ (4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Π0ΛΛΑ)

Τον Απρίλιο του 2017 πήρε απόφαση το Δημοτικό συμβούλιο για να συσταθεί επιτροπή ονοματοδοσίας για τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης μας.
Η επιτροπή που είχε συσταθεί κατ΄υπόδειξη του Δήμου και έχει δημόσιο χαρακτήρα χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες την αποτελούσαν σπουδαία πρόσωπα της πόλης, κι όπως έμαθα σχεδόν έχουν τελειώσει τις προτάσεις τους προς στον Δήμο, ώστε να ονομαστούν επιτέλους οι τόσοι πολλοί ανώνυμοι δρόμοι της πόλης.  Δεν ξέρω γιατί αργούν, αλλά καλό είναι ο Δήμος και όλοι αυτοί που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι να το κάνουν σύντομα. Η τουριστική περίοδος κουτσά-στραβά θα ανοίξει σε λίγες μέρες, αλλά εκτός του ότι ξεχάσαμε αυτό το θέμα μας έμεινε και στην μέση η συγκοινωνιακή μελέτη, μιας και πέρυσι έγινε μισή δουλειά, αφού είχαν ξεχάσει να παραγγείλουν σήματα του ΚΟΚ. Ας ελπίσουμε οτι φέτος θα κάνουν μια σωστή κυκλοφοριακή ρύθμιση στην παλιά πόλη για να μην έχουμε τα έκτροπα των προηγούμενων χρόνων... όχι τίποτα άλλο αλλά κάποιοι που σήμερα είναι στα πράγματα είχαν ξεσαλώσει πριν 4 χρόνια με τις ρυθμίσεις Σταθάκη.
Η παραπάνω ονοματοδοσία έχει γίνει στα Χανιά ..είναι ένας κάθετος στην Κισάμου προς τιμή του μεγάλου Κισαμίτη παραδοσιακού μουσικοσυνθέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: