Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Τρίτη μέρα μέσα στο βαθύ κόκκινο η Κίσαμος και τα πράγματα πάνε όπως τα ξέραμε...τα μαγαζιά ετοιμάζονται για το άνοιγμα της μεθεπόμενης Τρίτης και εφόσον δεν υπάρχει κάτι που να αναστείλει αυτό η μέρα περνάει υποφερτά και ευχάριστα. 
Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε γιατί μπήκαμε στο βαθύ κόκκινο, αν και πιστεύω οτι οι αποφάσεις παίρνονται στα ανώτερα κλιμάκια που δεν δίνουν και πολλές εξηγήσεις στα κατώτερα. Φυσικά δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις μετρήσεις στα λύματα, όπως γράφουν κάποια ΜΜΕ, αλλά ο κυριότερος παράγοντας είναι τα κρούσματα και οι επαφές τους, που σε μας μπορεί να μην ήταν πολλά (κάποιοι λένε οτι έχουμε 26-30 κρούσματα) αλλά δεν κάνανε αυτό που έπρεπε... 
Όμως σήμερα έμαθα οτι υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που μπαίνει ένας δήμος στο βαθύ κόκκινο και έχει να κάνει με την καθημερινότητα μας και την συμπεριφορά μας. Το κλιμάκιο του ΚΟΔΥ ήταν για δυο μέρες στην Κίσαμο (το είδαν όλοι να βολτάρει στους δρόμους της πόλης) και μας "φωτογράφισε" ειδικά τι συνέβαινε έξω απο τράπεζες και καφέ... άρα είναι λογικό να ενημέρωσαν και να μπήκαμε στην περιπέτεια των αποχρώσεων του κόκκινου εξαιτίας αυτού. Η ίδια πηγή λέει οτι θα μπουν τις επόμενες μέρες όλοι οι δήμου των Χανίων σε βαθύ κόκκινο.  Η αλήθεια είναι oτι δύσκολα περιοριζόμαστε και αυτό το ξέρουμε...και δεν το αντιλαμβανόμαστε έως ότου μας κτυπήσει την πόρτα ο ιός... μετά κάνουμε τους ανήξερους.
Πάντως την περασμένη βδομάδα που δεν ανακοινώθηκαν οι μετρήσεις για τα λύματα της πόλης, το ιικό φορτίο ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα... απο ότι την προηγούμενη φορά. Επόμενη μέτρηση την Μεγάλη Τρίτη. 
Φυσικά να μην ξεχάσω οτι στην μικρή μας κοινωνία, οι μεγαλύτερες παρεξηγήσεις λύνονται με ένα ποτήρι ακριβό ουίσκι με πάγο.... που όμως για να το ευχαριστηθείς δεν μπορείς να φοράς και μάσκα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: