Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

Στάση 15... Πρώτη πεζοπορία για το 2021….
Στα πανέμορφα χωριά Βουλγάρω και Ποταμίδα κατά μήκος του Τυφλού Ποταμού… 
Διαδρομή εύκολη, περίπου 6 χιλιομέτρων, με βαθμό δυσκολίας 1, ενδείκνυται για νέους πεζοπόρους καθώς και για οικογένειες με μικρά παιδιά…
 Ξεκινήσαμε από τον δρόμο του Προφήτη Ηλία, στο τέλος του χωριού Ποταμίδα, ακολουθήσαμε την κοίτη του Τυφλού Ποταμού προς τα Νότια, ώσπου φτάσαμε στην υπέροχη 3τοξη Ενετική Γέφυρα της Καμάρας , μιας από τις ιστορικότερες της περιοχής μας… .
Στην συνέχεια αφότου περάσαμε απέναντι κατευθύνθηκαμε βόρεια, διασχίσαμε τις συνοικίες Καμάρα και Δερμιτζιανά… Επόμενη στάση της όμορφης διαδρομής μας,  το σπηλαιώδες ξωκλήσι του Μιχαήλ Αρχαγγέλου , στην συνοικία Κατερμάδω της Κοινότητας Ποταμίδας με την υπέροχη σκιά που προσφέρουν τα υπεραιωνοβια Πλατάνια και Βελανιδιές… Μικρή στάση για λίγη ξεκούραση, και στην συνέχεια ξανά πεζοπορία μέχρι το επόμενο αξιοθέατο του χωριού, τους Κομόλιθους. Αργιλιακοί λοφίσκοι, οι οποίοι σε συνδυασμό με παρακείμενες  χορτολιβαδικες εκτάσεις, συνθέτουν ειδικά την άνοιξη, ένα σκηνικό απείρου κάλους…
 Επόμενος προορισμός ο Ενετικός Νερόμυλος και από εκεί ξανά πεζοπορία μέχρι το παλιό Δημοτικό Σχολείο του Χωριού, το οποίο με πρωτοβουλία  των κατοίκων έχει μετατραπεί σε μουσείο σχολικής ζωής, Αργά το απόγευμα, ολοκληρώσαμε την κυκλική μας διαδρομή, γυρνώντας στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε.
Στα δικά μας, όπως σε κάθε πεζοπορία, ανάλυση τεχνικού εξοπλισμού για τέτοιου είδους πεδίο, χαρτογράφηση με προηγμένα συστήματα GPS της διαδρομής , χρήση υλικών και εξοπλισμού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πεζοπορία αυτή ήταν η πρώτη στην οποία συμμετείχε και ο υπό ένταξη στους κόλπους του Ε. Ε. Σ. Διασωστικός Σκύλος που το Περιφερειακό μας Τμήμα Διαθέτει.
Τέλος καθ’όλη την διάρκεια της πεζοπορίας μας τηρήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα, έναντι στον Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: