Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΑΣ ΞΥΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΜΑΣ

Διαβάζω στην διαύγεια του Δήμου Κισάμου και πράγματι μένω έκπληκτος με την παρακάτω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 
 ΘΕΜΑ: Γνωμοδότηση ίδρυσης ειδικότητας Νοσηλευτικής στο ΕΠΑ.Λ Κισάμου.
 Αξιότιμες/οι κυρίες/κύριοι.
 Σας ενημερώνουμε ότι έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες ίδρυσης της ειδικότητας "Βοηθός Νοσηλευτή" στον τομέα ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΕΥΕΞΙΑΣ του σχολείου μας. Ένα από τα προαπαιτούμενα έγκρισης από το ΥΠΑΙΘ είναι και η θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, στην οποία θα αναφέρεται και η ύπαρξη κατάλληλου εργαστηριακού χώρου στέγασης.
Αντίστοιχη απόφαση γνωμοδότησης είχε εκδοθεί και κατά την ίδρυση της ειδικότητας "Κομμωτικής τέχνης" του ιδίου τομέα την περίοδο 2018-19.
 Παρακαλούμε όπως η απόφασή σας κοινοποιηθεί και στον αρμόδιο Διευθυντή ΔΔΕ Χανίων κ. Τζανάκη.
 Με εκτίμηση
 Νεκτάριος Ζουριδάκης
 Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισσάμου.
 Στη συνέχεια η κ.Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει
 Αριθμός απόφασης 25
 Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τα παραπάνω και διαλογική συζήτηση στη διάρκεια της οποίας δεν υπήρξε αντίρρηση
 Αποφασίζει ομόφωνα
 Γνωμοδοτεί θετικά και εγκρίνει τη λειτουργία της ειδικότητας "Βοηθός Νοσηλευτή" του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας στην Γ Τάξη του ΕΠΑ.Λ Κισσάμου για το σχολικό έτος 2021-2022, δεδομένου ότι υπάρχει κατάλληλος εργαστηριακός χώρος στέγασης. 

Δεν ξέρω αλλά μάλλον οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο ΕΠΑΛ Κισάμου το οποίο αυτή την στιγμή στερείται εργαστηρίων και οι μαθητές κάνουν -όσο καιρό έκαναν μάθημα -έξω στο ήλιο και στην βροχή, αφού η δέσμευση της περιφέρειας για εργαστήρια μάλλον ξεχάστηκε ως και σήμερα. Διαβάζω επίσης οτι ο αγώνας του διευθυντή να "βάλει" και άλλες ειδικότητες στο ΕΠΑΛ που είναι μεγάλος, ευτυχώς βρήκε ανταπόκριση!!!!! και αφού ζητά την γνωμοδότηση οτι υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για τα εργαστήρια του "Βοηθού νοσηλευτή", οι αγαπητοί σύμβουλοι του Δ.Σ του δήμου Κισάμου ομόφωνα δίνουν την άδεια ..... αφού διαβεβαιώνουν οτι υπάρχει!!!
- Δεν αντιλαμβάνομαι αν θα τα κάνουν και αυτά τα εργαστήρια έξω όπως γινόταν ως και σήμερα, ή αν επιτέλους η περιφέρεια αποφάσισε να κάνει πράξη την δέσμευση της και τα 750.000Ε έλθουν ως το καλοκαίρι. Μπορεί βέβαια να ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης του παλαιού σχολείου (δεν περνάμε και πολύ απο εκεί τελευταία) και μέσα σε μια χρονιά θα δούμε έτοιμο... το νέο συγκρότημα. Αλλά η απορία παραμένει, πότε θα γίνουν τα εργαστήρια .... και φυσικά μιας και πιάσαμε ξανά το θέμα που καίει περισσότερο απο κάθε άλλο στην πόλη, πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατεδάφιση των παλιών Λυκείων; Αυτό πρέπει να λύσουμε πρώτα και όπως βλέπω γι αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι μας δεν μιλάνε.,,βολεύτηκαν και μας βόλεψαν στα προκάτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: