Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου η επιστροφή και των μαθητών Γυμνασίου και Α, Β Λυκείου στα σχολεία. Οδηγίες προσέλευσης για μαθητές ΕΠΑΛ Κισάμου
Μετά την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων- στις 11 Μαρτίου- για την ανάσχεση μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, και την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου-στις 11 Μαΐου- σειρά παίρνουν οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έτσι, τη Δευτέρα 18 Μαΐου το σχολικό κουδούνι θα κτυπήσει και πάλι για τους μαθητές Γυμνασίων και Α, Β Λυκείου. Μια επιστροφή που δε θα θυμίζει σε κανέναν πλέον την προ κοροναϊού κανονικότητα αφού:
· Οι μαθητές κάθε τάξης θα χωριστούν σε 2 υπο-τμήματα στα οποία η διδασκαλία θα γίνεται εκ περιτροπής. Δηλαδή οι μαθητές του ενός υπο-τμήματος θα πηγαίνει στο σχολείο Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και το άλλο Τρίτη – Πέμπτη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο.
· Η σχολική χρονιά για γυμνάσια και λύκεια ολοκληρώνεται στις 12 Ιουνίου.
· Δεν θα γίνουν απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις. Η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών των τετραμήνων.
· Θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμέτρησης απουσιών για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα -για λεπτομέρειες ανατρέξτε εδώ- περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο οικογενειακό περιβάλλον όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί) . Για τους μαθητές αυτούς θα προβλέπεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης.
Οδηγίες προσέλευσης για μαθητές ΕΠΑΛ Κισάμου
Οι μαθητές των Α και Β τάξεων του ΕΠΑΛ Κισάμου «Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης» μπορούν να δουν τις ονομαστικές καταστάσεις των δύο υποτμημάτων καθώς και τις ημέρες προσέλευσης στο σχολείο στους ακόλουθους συνδέσμους :
Α τάξη: Α υποτμήμα Β υποτμήμα 
Β τάξη: Α υποτμήμα Β υποτμήμα
Κατά τις ημέρες προσέλευσης στο σχολείο θα ακολουθείται το ωρολόγιο πρόγραμμα που ίσχυε πριν την αναστολή λειτουργίας της 11ης Μαρτίου. Ώρα έναρξης μαθημάτων : 2:15 μ.μ..
Όσον αφορά τους μετακινούμενους μέσω ΚΤΕΛ μαθητές ισχύει η ενημέρωση της 8.5.2020 (βλ. εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: