Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ;

Ο Χάρης είναι καλλιτέχνης και σίγουρα θα δώσει ένα άλλο τόνο στα πολλά κενά του πεζοδρομίου που υπάρχουν σε όλο το μήκος του Θεοχαράκειου απο τις ζαρντινιέρες των δέντρων που έχασκαν επικίνδυνα. Τα δεντράκια δεν έπιασαν λόγω βοριά και μιας και είναι δύσκολο να φυτεύουμε κάθε τόσο άλλα, αποφασίσαμε να κλείσουμε τις τρύπες μην πέσει και κανένας και μας ζητά και τα ρέστα. Μια πόλη δίχως πράσινο με πολύ αφιλόξενα πεζοδρόμια, το ξέρουμε πολύ καλά αφού δεν έχουμε και πολλά, αντί να κάνει αυτό που πρέπει και να βρει το κατάλληλο δέντρο... αποφασίζει να τα ξεφορτωθεί.
Είπαμε γράφουμε τα καλά που κάνει η νέα δημοτική αρχή, αλλά πρέπει να γράψουμε και αυτά που δεν είναι και οτι το καλύτερο σε μια πόλη που πάει να πάρει μπρος....και να ομορφύνει. 
Ειδικά εκεί στο Θεοχαράκειο πρέπει να φυτευτούν κάποια δέντρα (αλμυρίδες) που θα κόβουν και τον πολύ βοριά...και είδαμε τωρα που καθαρίστηκε και συγυρίστηκε ο χώρος στο γήπεδο τι κόσμο τραβάει.. για φαντάσου να μην είχε κανένα δέντρο;
Είμαι σίγουρος οτι κάτι θα σκεφτεί η δημοτική αρχή και η Δημοτική ενότητα για το πράσινο στην πόλη και θα κάνει μια γερή δενδροφύτευση, με δέντρα που θα ταιριάζουν με το κάθε σημείο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: