Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πρώτη μέρα χθες επιστροφής στο σχολείο μετά το έκτακτο κλείσιμο λόγω κορωνοϊού, για τα παιδιά της Γ' τάξης των Λυκείων της πόλης της Κισάμου και τα ποσοστά συμμετοχής των μαθητών ήταν αρκετά υψηλά. Στο ΓΕΛ απο τους 32 μαθητές πήγαν οι 25 και στο ΕΠΑΛ απο τους 25 πήγαν 20, και τα δυο σχολεία η Γ' τάξη είναι χωρισμένη σε δυο τμήματα. 
Φυσικά πρώτη μέρα ήταν και μέρα που πολλοί μαθητές πήγαν στο σχολείο για να επιβεβαιώσουν την αίτηση τους για τις πανελλήνιες ή να φέρουν δικαιολογητικά οτι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο. Οι επόμενες μέρες θα δείξει κατά πόσο θα έχει ανταπόκριση αυτό το μέτρο ειδικά στους μαθητές της Γ τάξης, που τώρα θα πρέπει να πέσουν με τα μούτρα στο διάβασμα για να καλύψουν τις χαμένες ώρες.
Με τους καθηγητές τα πράγματα πήγαν πολύ καλά, αφού όλοι βρέθηκαν στις θέσεις τους, εκτός απο μια καθηγήτρια του ΓΕΛ που έχει πάρει άδεια λόγω οτι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.
Ας δούμε και την επόμενη Δευτέρα με τις υπόλοιπες τάξεις για να δούμε αν το σύστημα δουλεύει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: