Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΟΥΣΙΑ

Επανέρχομαι στο θέμα του κυκλοφοριακού στην πόλη μας που όπως είδα είχε μεγάλη απήχηση και αρκετοί έγραψαν μέσα σε αυτήν την σελίδα τα σχόλια τους. Η αλήθεια είναι οτι τα τελευταία 30 χρόνια παρακαλάω την εκάστοτε δημοτική αρχή να κάνει μια συγκοινωνιακή μελέτη, μια μελέτη που δεν θα χωρά αμφισβήτηση απο κανένα, αφού δεν θα υπάρχει ο παράγοντας της μικροπολιτικής που εφαρμόζεται κάθε τόσο (κάθε τετραετία) στο τόπο μας. Φέτος άκουσα απο επίσημα χείλη οτι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στην πόλη μας, μιας και έχουμε προβλήματα στο σχέδιο πόλης και δεν μπορούμε να κάνουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη επί του θέματος. Δηλαδή μιας και το σχέδιο πόλης δεν θα λυθεί ποτέ, (έλλειψη χρημάτων) ούτε και το κυκλοφοριακό θα λυθεί ποτέ!!
 - Απεναντίας όμως έχουμε την καλή θέληση εμείς να κάνουμε την δουλειά του συγκοινωνιολόγου καταθέτοντας τις ιδέες μας, αυτοσχεδιάζοντας όλες τις φορές,  ..μάλιστα άφοβα, ακόμα κι αν έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες μας για να σώσουμε την κατάσταση!! Φυσικά και δεν είναι κακό να πεις τις ιδέες σου, το θέμα όμως δεν αφορά μια μικρή πλατεία, ένα δρόμο, ένα πεζοδρόμιο, μια μονοδρόμηση αφορά όλη την πόλη μιας και μια μικρή ρύθμιση, ή μια παρέμβαση δημιουργεί πρόβλημα κάπου αλλού. Οι συγκοινωνιολόγοι λένε... "Αν προσπαθείς να σηκώσεις το τελευταίο κομμάτι του ντόμινο αυτό θα ξαναπέσει, το σωστό είναι να το στήσεις από την αρχή". Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε τον συγκοινωνιολόγο, αυτός θα μας πει τι πρέπει να κάνουμε, πως πρέπει να το κάνουμε και γιατί... όλα τα υπόλοιπα είναι για να περνά η ώρα, να κάνουμε τις επαφές μας, να ζητούμε τις γνώμες των άλλων ώστε προφορικά και με λίγη πονηριά να λύσουμε ένα θέμα που χρονίζει...
Θα μου πεις για το χάλι αυτό φταίει μόνο η Δημοτική αρχή; Όχι βέβαια αλλά έχει το μεγαλύτερο μερίδιο μιας και αυτή μας υποσχέθηκε οτι θα λύσει το πρόβλημα... φυσικά της αναγνωρίζουμε την προσπάθεια, αλλά το θέμα είναι ότι η προσπάθεια δεν φτάνει πάντα για να λύσεις ένα πρόβλημα που χρειάζεται τον..ειδικό του. 
Τελικά μήπως να κάνουν έρανο όλα τα μαγαζιά (Εμπορικός σύλλογος) και να αναθέσουν αυτά την μελέτη σε κάποιο γραφείο;... Δεν καταλαβαίνω που κολλάει η δημοτική αρχή στο θέμα αυτό και δεν αναθέτει έστω για τα μάτια του κόσμου μια συγκοινωνιακή μελέτη; Ποιο είναι το πρόβλημα που δεν το βλέπουμε εμείς; 


Δεν υπάρχουν σχόλια: