Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....

Θέλοντας να σταματήσω την άσκοπη και άνευ ουσίας παραφιλολογία (τι προσφέρει η αντιπολίτευση το διάστημα που οι πολίτες την κατάταξαν σ' αυτή την θέση) έχω να τονίσω με έμφαση οτι οι προτάσεις και ο έλεγχος που γίνεται στην δημοτική αρχή είναι καθημερινός. Ταυτόχρονα και λόγω του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Κισάμου για το έτος 2017 κι έχοντας στο μυαλό μου το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης τους θερινούς μήνες, αλλά και την κακή εικόνα που παρουσιάζεται στον επισκέπτη κατά την είσοδο του σε αυτήν, προτείνω το εξής.
ΑΝΑΠΛΑΣΗ από την είσοδο της πόλης ως και το λιμάνι Καβονησίου, έχοντας ως πρότυπο την ανάπλαση του Δήμου Πλατανιά, που όλοι μας υπερθεματίζουμε και σε καθ' ιδίαν συζητήσεις λέμε "γιατί όχι και στον δήμο μας".
Η πρόταση μου λοιπόν αυτή που μπορεί να φαίνεται όνειρο μακρινό είναι και κοστολογημένη αλλά και άμεσα υλοποιήσιμη.
Έχοντας υπόψιν μου την ανάθεση αποτύπωσης της κεντρικής οδού το 2010 από τον τότε δήμαρχο Κ. Μυλωνάκη Γιώργο στο γραφείο του μηχανικού κ Μπενιουδάκη αλλά και την απόφαση 16/2015 στις 3-ΦΕΒ-2015 του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Σταθάκη για την διερεύνηση του ειδικού τέλους (εισιτήριο) ανταποδοτικού χαρακτήρα στον ακρωτήρι της Γραμβούσας, που ανέρχεται ετησίως στο ποσόν των 300.000Ε περίπου, αλλά και την υποχρέωση από τον Δήμο Χανίων για την δωρεάν μελέτη του έργου συναθροίζοντας αυτά όλα, και με βασικό στοιχείο οτι κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτό τον τόπο (ιδού πεδίο δόξης λαμπρό)
Εύχομαι η πρόταση μου αυτή να λάβει σάρκα και οστά
Μαυροδημητράκης Σπυρίδων 
Δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: