Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στέκεται με αίσθημα ευθύνης μπροστά στην κρισιμότητα των εξελίξεων, που προτάσσουν επιτακτικά τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας του λαού, μέτρων προστασίας των εργαζόμενων.
Αναλυτικά, τονίζουμε την ανάγκη:
Να εξασφαλιστούν άμεσα από τις δημοτικές αρχές τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους εργαζομένους στους δήμους για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, με έμφαση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στο «Βοήθεια στο Σπίτι», και στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων που έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους. Η προσωρινή μετάταξη από άλλα νομικά πρόσωπα των δήμων σε κρίσιμες για την αντιμετώπιση της κρίσης υπηρεσίες να γίνει μόνο έπειτα την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα καταφερθεί θα είναι η μεγαλύτερη διασπορά του ιού σε ευπαθείς ομάδες.
Να εξασφαλιστεί στους εργαζόμενους που είτε είναι γονείς και χρειάζεται να μείνουν με τα παιδιά τους, για το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά, είτε είναι ασθενείς οι ίδιοι είτε μέλος της οικογένειάς τους, άδεια πλήρους αποδοχών και ασφάλισης, χωρίς να εξαντλήσουν την κανονική τους άδεια.
Είναι πλέον καταστρεπτικές για την υγεία του Λαού οι συνέπειες της χρόνιας υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών υγείας: Άμεσα να προχωρήσουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί κτλ) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ασκήσουν πίεση οι Δήμοι στην κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση του Γ.Ν. Χανίων, των Κέντρων Υγείας Βάμου, Κισάμου, Καντάνου, του ΤΟΜΥ, που αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά, μηχανήματα και αναλώσιμα και τη στήριξη των αγροτικών ιατρείων. Οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού πρέπει να συνοδεύονται από σειρά μέτρων τόσο με ευθύνη του κεντρικού κράτους όσο και της Τοπικής Διοίκησης. Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης θέλει ουσιαστικά να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, της σημερινής και των προηγούμενων, για τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας, που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού, τις οποίες η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε επισημάνει στα δημοτικά συμβούλια.
Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 4 μήνες τουλάχιστον όλων όσων επλήγησαν από την πανδημία, ιδιαίτερα όσων έμειναν άνεργοι ή είναι στο ΚΕΑ και στις καταστάσεις της πρόνοιας, απαλλαγή από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για όλους τους αυτοαπασχολούμενους-επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
Καλούμε τις δημοτικές αρχές και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης να μην τολμήσουν να πάρουν αποφάσεις για διακοπή ύδρευσης ή άρδευσης σε φτωχές οικογένειες.
Απαιτούμε από τη ΔΕΗ να μην σκεφτεί να προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος και να γίνει άμεση επανασύνδεση όλων που έχουν διακοπεί.
Τα Δημοτικά Συμβούλια να συνεδριάζουν μόνο για τα τρέχοντα επείγοντα θέματα και κυρίως για μέτρα για την πανδημία. Τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων του ΔΣ και διά περιφοράς, που καθορίζει η εκδοθείσα ΠΝΠ (ΦΕΚ Α΄ 55/2020) η «Λαϊκή Συσπείρωση» γενικά δεν την αποδέχεται. Ωστόσο, συμφωνούμε να εφαρμοστεί ΜΟΝΟ για τρέχοντα ζητήματα, και ειδικότερα για ζητήματα που αφορούν σε μέτρα προστασίας του λαού από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊου, έτσι που να συνεχιστεί η λειτουργία των Δήμων αυτήν τη δύσκολη περίοδο και να ΜΗΝ παρθούν με τέτοιο τρόπο αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα, που αφορούν τον λαό των δήμων μας. Αυτή τη χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια των δημοτικών αρχών.
ΑΜΕΣΗ αξιοποίηση του χώρου του Θ.Ψ.Π. (πρώην ψυχιατρείο) για στελέχωση και ένταξη στο μηχανισμό αντιμετώπισης της εξάπλωσης της νόσου.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις λαϊκές οικογένειες να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν αποφασιστικά απ' την κυβέρνηση και τις τοπικές διοικήσεις να προχωρήσουν άμεσα σε όλα τα αναγκαία μέτρα που αφορούν τη διαφύλαξη της υγείας και των δικαιωμάτων τους.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
-XANIΩΝ : Βουρλάκης Νίκος
Λουτσέτης Μπάμπης
-ΠΛΑΤΑΝΙΑ : Ανθούσης Δημήτριος
Κουμάκη Αλεξία
Μαριανάκης Στυλιανός
-ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ: Μελισσάκης Νικήτας
Zώης Σταύρος
-ΚΙΣΑΜΟΥ : Φραγκιουδάκης Γεώργιος
-ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ : Γεωργιλάκης Γεώργιος
Μαράκης Bαρδης
Λιτσαρδάκης Νίκος
Παπαδάκη Χαριτίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: