Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

Ο ΚΑΘ' ΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΤΟΥ

Απάντηση στην ανακοίνωση της κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη.  
Κυρία Πρόεδρε χαίρομαι που δημόσια αναλάβατε την ευθύνη που σας αναλογεί. Στην επιστολή μου, σας χρέωσα την ίδια ευθύνη με τον δήμαρχο, για την μεθόδευση σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου.
 Ήταν εν μέρει άδικο, διότι είστε νέα δημοτική σύμβουλος που έχει επωμιστεί και την ευθύνη του Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και δεν ήταν δική σας πρωτοβουλία όλο αυτό που έγινε, ήταν του δημάρχου και των αντ' αυτού, που σας επηρέασαν και εσάς. Επειδή όμως αναφερθήκατε σε διάφορα γεγονότα, είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω. 
Κυρία Πρόεδρε να θυμάστε ότι οποιαδήποτε συζήτηση γίνετε δια ζώσης, ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει το οτιδήποτε, όταν όμως γίνετε δια τηλεφώνου, αυτά καταγράφονται και με μια κοινή αίτηση των συνομιλητών προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, παραλαμβάνουν  αντίγραφο της συνομιλίας τους. Η υπογραφή μου, για να προχωρήσουμε στην προηγούμενη ενέργεια είναι στην διάθεση σας, όπως και προς τον κ. Φραγκιουδάκη Γεωργίου, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου μας, επειδή συνομιλήσαμε και με αυτόν. 
Μέχρι να προχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια, να δημοσιεύσω και εγώ, τι διαδραματίστηκε το πρωί της 17 Μαρτίου. Με πήρατε τηλέφωνο στην ώρα που αναφέρετε στην επιστολή σας και μου λέτε:《 Θοδωρή καλημέρα τι κάνεις πως πάτε; καλά σου απάντησα σπίτι, εσείς σε ρώτησα και εγώ, το ίδιο μου απαντάς, σπίτι και εγώ.
Συνεχίζεις την κουβέντα μας λέγοντας μου, ΜΕ ΠΗΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ (γιατί δηλώσατε  ότι εσείς αναλάβατε πρωτοβουλίες) και το συμβούλιο αύριο, πρέπει να το κάνουμε "δια περιφοράς", λέγοντας μου κάποιους λόγους.
 Σας απάντησα ότι δεν έχω θέμα, εάν δεν συζητηθούν, τα δύο τελευταία πολύ σημαντικά θέματα. Επιπλέον σας είπα ότι πρέπει να δείτε και τα διαδικαστικά θέματα που προκύπτουν από αυτήν την αλλαγή. Κλείσαμε το τηλέφωνο λέγοντας και οι δύο ότι θα δούμε τι θα γίνει τελικά.  Μίλησα και με τον κ. Φραγκιουδάκη Γιώργο πιο  μετά, ο οποίος μου είπε, ότι το ίδιο είπε και σε σας, "τα δύο τελευταία θέματα δεν είναι για συμβούλιο δια περιφοράς, παρόλο που εγώ δεν ψηφίσω προϋπολογισμούς και τροποποιήσεις αυτών για τους λόγους που έχω αναφερθεί".
Αυτές είναι εν περιλήψει οι τηλεφωνικές συνομιλίες μας. 
Πάμε στην ουσία τώρα της διαδικασίας σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου.  
Κυρία Πρόεδρε είναι θεμιτό και αποδεκτό σαν μέλος της δημοτικής αρχής να υποστηρίζετε τις θέσεις της. Όμως οφείλετε να υποστηρίζετε και τον εξίσου σημαντικό θεσμό του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που με την προσωπικότητα και το κύρος σας  θεωρώ ότι μπορείτε.
 Αρκεί βεβαίως να το θέλετε και εσείς, να το επιβάλετε ,διαχωρίζοντας  τους δύο ρόλους σας. Εφόσον διαβάσατε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και της δυνατότητες σύγκλησης του Συμβουλίου από την Παρασκευή 13 του μήνα έπρεπε εκτός την άποψη του δημάρχου που φυσικά πρώτη πρέπει να συμβουλεύστε, να ζητούσατε και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Όσον αφορά τις δυσκολίες τηλεδιάσκεψης, σας δηλώνω ότι μετά την επικοινωνία μου με τον κ. Μενέλαο Παπαδημητράκη, τον οποίο θερμά ευχαριστώ σε ένα απόγευμα μπορέσαμε και κάναμε χθες τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της δημοτικής παράταξης, δωρεάν για πέραν των δύο ωρών.  
Οπότε δικαιολογία δεν υπάρχει, επιπλέον εάν μπείτε στο διαδίκτυο θα δείτε δήμους που έχουν πραγματοποιήσει συνεδριάσεις με αυτόν το τρόπο και στην Κρήτη. 
Είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλουμε την προστασία μας και των συμπολιτών μας και προέχει πάνω από όλα, όπως επίσης και την ομαλή λειτουργία του δήμου που έχουμε κληθεί να υπηρετούμε. 
Εννοείται ότι δεν διεκδικούμε τα πρωτεία, διότι είναι εκ του νόμου δικά σας. Οπότε μην μεταφέρετε αλλού την ΕΥΘΥΝΗ είναι όλη Δική σας.
Με εκτίμηση 
Σταθάκης Θεόδωρος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως δήμαρχος Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: