Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΣΔ

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 
Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές όλων των τάξεων θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε δημιουργία λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Η εγγραφή στο ΠΣΔ είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ηλεκτρονικών/ψηφιακών τάξεων οι οποίες θα λειτουργήσουν παράλληλα και επικουρικά με τις σε πραγματικό χρόνο τηλεδιασκέψεις (σύγχρονη μέθοδος διδασκαλίας) μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στις ηλεκτρονικές τάξεις θα αναρτάται εκπαιδευτικό υλικό καθώς και εργασίες και ασκήσεις εμπέδωσης και εμβάθυνσης του μαθήματος προς τους μαθητές. Η πρόσβαση των μαθητών στις τάξεις αυτές θα γίνεται σε διαφορετικό χρόνο από το χρόνο τηλεδιάσκεψης με τον εκπαιδευτικό (ασύγχρονη μέθοδος διδασκαλίας).
Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας ή τον ίδιο το μαθητή (αν αυτός είναι ενήλικας) μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/ όπου και θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες με τα απαιτούμενα βήματα (δείτε εδώ και το αντίστοιχο video).
Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.
Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να φυλαχθούν για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες των ηλεκτρονικών τάξεων (eclass ή e-me) που θα δημιουργηθούν.
Νεκτάριος Ζουριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: