Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ

 -Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού. Πρώτοι εμείς οι Δήμαρχοι, σαν εκπρόσωποι της κοινωνίας, νιώθουμε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε ολόκληρη την κοινωνία, και ιδιαίτερα τα παιδιά.
Η διαδικασία μάθησης διακόπηκε, ο περιορισμός στο σπίτι των παιδιών με γονική παρουσία εξασφαλίστηκε και η ανάγκη για συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας γίνεται πλέον επιτακτική. Με δεδομένο ότι είμαστε ένας Δήμος με διάσπαρτους οικισμούς και με οικογένειες στη μεγάλη τους πλειονότητα αγροτικές και εργαζομένων στον τουρισμό, όπου αρκετές από αυτές αδυνατούν οικονομικά να αποκτήσουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, προτείνουμε την παροχή στους μαθητές των οικογενειών αυτών, ενός υπολογιστή ή laptop/tablet με τον μίνιμουμ αναγκαίο εξοπλισμό για την δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν στην εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει ουσιαστική σχολική εκπαίδευση και όχι ολοκλήρωση τυπικά της σχολικής χρονιάς. 
Γιάννης Μαλανδράκης

Η αλήθεια είναι οτι το κράτος βιάστηκε και δεν αναρωτήθηκε κατά πρώτο αν υπάρχει ίντερνετ στις περιοχές που οι μαθητές, ειδικά της επαρχίας, είναι αποκλεισμένοι, ούτε αναρωτήθηκε αν έχουν δυνατότητα οι γονείς να έχουν στα σπίτια τους υπολογιστές ή τάμπλετ... Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε χθες στο πρώτο μάθημα εδώ στην Κίσαμο οι μαθητές που παρακολουθούσαν από τα τηλέφωνα, όσο καλά και να είναι αυτά, διαπίστωσαν οτι δεν δίνουν σωστή εικόνα του πίνακα που παρουσιάζει το μάθημα ο κάθε καθηγητής, εκτός των άλλων.
- Πάντως συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Πλατανιά για την ενέργεια του και εύχομαι να βρει υποστηρικτές και αλλού, ειδικά εμείς εδώ που εκτός των άλλων δεν έχουμε ούτε σχολεία για τους μαθητές της επόμενης μέρας... και όπως πάει θα αργήσουν πολύ να βγουν οι υποσχέσεις .. αληθινές.
Η χρονιά πάει χαμένη απο κάθε άποψη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: